Automagazin.sk
Oficiálne stránky najčítanejšieho motoristického magazínu na Slovensku


Porsche vyrobilo už milióntu 911-ku

Pozoruhodnú métu nedávno dosiahla svetoznáma nemecká automobilka Porsche. Jej výrobné linky totiž nedávno opustil miliónty kus športového modelu Porsche 911, ktorý sa nepretržite vyrába už 54 rokov.

 

 

Za viac ako polstoročie sa Porsche 911 dočkalo už viacero generácií, výnimočných verzií aj ďalších špecialít. Je to legenda, ikona svojho druhu a nielen preto, že sa drží vo výrobe tak dlho. Po celú dobu svojej existencie platí za vzor opravdu schopného športiaku na každý deň, na ktorý konkurencia musí hľadieť s úctou i túžbou sa mu priblížiť.

 

 

Je to fascinujúci a ďalej pokračujúci príbeh, ktorý sa teraz dočkal jednej výnimočnej gradácie – 1 miliónu vyrobených exemplárov všetkých generácií. To je za normálnych okolností celkom okrajová správa, lenže v prípade Porsche 911 je to ale predsa len niečo iné. Vždy to totiž bolo veľmi drahé auto a neexistuje žiadne iné v tejto cenovej hladine, ktoré by taký míľnik dosiahlo.

 

 

Nie je to síce najpredávanejší športiak v histórii, tento štatút totiž patrí Chevroletu Corvette s viac ako 1,5 miliónom vyrobených exemplárov, lenže spomínaný Chevrolet stojí vo väčšine verzií asi tak tretinu z ceny 911-tky. Porsche 911 má k obyčajnému autu ďaleko, a tak aj po viac ako polstoročí jazdí po svete 70 percent vyrobených exemplárov!!

 

 

-jj-

Pridať komentár

Vaša emailová adresa nebude zverejnená.

Odoslaním vyjadrujete súhlas s podmienkami Ochrany osobných údajov