Automagazin.sk
Oficiálne stránky najčítanejšieho motoristického magazínu na Slovensku


Onedlho príde BMW radu 8 Coupé

Jednou z hviezd tohtoročného Concorso d’Eleganza Villa d’Este v Tliansku bude veľké kupé BMW radu 8. Príde ako koncept, sériová verzia by sa mala objaviť budúci rok. A jeho cena by mala byť cca 152 tisíc eur.

Zaujímavý koncept vozidla v sebe spája nefalšovanú dynamiku s moderným luxusom – základnú podstatu moderného športového vozidla značky BMW.

Predseda predstavenstva BMW AG, Harald Krüger na výročnom zasadnutí sa prvý raz zmienil o príchode nového konceptu vozidla BMW radu 8 Coupé. BMW Group predstaví svoju novú štúdiu na tohtoročnej súťaži Concorso d’Eleganza Villa d’Este, ktorá sa uskutoční 26. mája 2017, a ponúkne tak exkluzívny náhľad na BMW radu 8 Coupé, určené pre rok 2018. Tento koncept vozidla v sebe spája nefalšovanú dynamiku s moderným luxusom – základnú podstatu moderného coupé BMW.

„Omladzujeme celé naše produktové portfólio, zároveň dôjde k posilneniu športovej časti ponuky. Podľa našej stratégie sa sústredíme na luxusný segment,“ zdôraznil šéf automobilky BMW Harald  Krüger. „Model BMW radu 8 Coupé pridá do našej ponuky skutočný automobil snov – kúsok pravej motoristikej fascinácie,“ povedal Krüger o novom modeli. „Coupé radu 8 podčiarkne naše prvenstvo v segmente luxusných automobilov. Už dnes môžem prezradiť, že pôjde o skutočne luxusné športové vozidlo, dodal.“

Rovnako ako veľká časť ponuky značky bude aj novinka stáť na modulárnej platforme CLAR, v tomto prípade však môžeme počítať s výrazným zapojením karbónových vlákien, ktorých použitie vyváža spomínaná nemalá cena. Tá bude rásť vzhľadom na pohonné jednotky pod kapotou, základné BMW 825 totiž dostane do vienka dvojlitrový štvorvalec a neskôr hádam aj dvanásťvalec.

S rovnakými agregátmiy bude poháňaný aj otvorený variant, ktorý by sa mal objaviť v roku 2019 a ktorý by mal nahradiť BMW 6 Cabrio.

BMW (šr)

Pridať komentár

Vaša emailová adresa nebude zverejnená.

Odoslaním vyjadrujete súhlas s podmienkami Ochrany osobných údajov