Automagazin.sk
Oficiálne stránky najčítanejšieho motoristického magazínu na Slovensku


Bugatti otvoril dva nové showroomy, v Ženeve a Dubaji

Francúzska automobilka Bugatti, ktorá vznikla v roku 1909, má dnes vo svojom portfóliu už celkovo 34 predajcov po celom svete. Dvaja najnovší díleri, v Ženeve a  Dubaji, majú aj dva nové showroomy, ktorým patrí štatút najväčší na svete a v Európe.

V prípade modelu Bugatti Chiron tvrdia motoristickí odborníci, že všetky doterajšie problémy sú už minulosťou. Už v marci tohto roku bolo predaných 250 exemplárov, teda rovná polovina plánovanej produkcie. A automobilka pomenovaná po talianskom rodákovi Ettore Bugattim robí všetko preto, aby možná už na konci tohto roku mohla objednávkové knihy zaklapnúť.

 

V marci bolo najskôr otvorené nové najväčšie dílerstvo značky na starom kontinente. Stojí vo švajčiarskej Ženeve, v blízkosti výstaviska Palexpo, kde sa každoročne koná vyhlásený autosalón. Na ploche 130 metrov štvorcových tak môže vystavovať hneď dva vozy, okrem toho nechýba ani nábytok z kolekcie Bugatti.

Otvorenie tohto showroomu pritom pre automobilku bolo dôležitým krokom, pretože krajina helvétskeho kríža je domovinou hneď 10 percent zo všetkých 450 predaných exemplárov modelu Veyron. V prípade novinky potom bolo cez Ženevu doteraz predaných už 15 kusov a Švajčiarsko ako také je tretím najväčším európskym trhom značky, po Nemecku a Veľkej Británii. Nový showroom je teda na správnom mieste.

 

Azda ešte väčší dôraz však Bugatti kladie na lukratívny trh v Spojených arabských emirátoch, preto ani neprekvapuje, že úplne nový nový showroom otvorili aj v Dubaji. Ten je pri ploche 240 metrov štvorcových najväčším, aký má značka k dispozícii. Dominantou tohoto dílerstva je vstupná brána v tvare slávnej podkovy lemujúcej masku chladiča vozov Bugatti, ktorá je takmer štyri metre vysoká.

 

Vo vnútri je možné okrem rozsiahlej výstavnej plochy počítať tiež s nábytkom Bugatti Home Collection, rovnako ako s privátnou atmosférou, v ktorej si môžu zákazníci nakonfigurovať svoj Chiron. Dílerstvo Al Habtoor Motors pre zmenu predáva vôbec najviac Bugatti na svete, pripadá na neho 30 objednávok, takže aj tu je nový showroom na mieste. Celý blízkovýchodní región sa navyše zasadil o 26 % všetkých doterajších objednávok.

 

Dubaj je už 15 lokalitou, kde má Bugatti svoj výstavný showroom v tomto štýle. Celkovo sú však vozy značky z Molsheimu ponúkané u 34 predajcov a servisných partnerov v 17 krajinách sveta, ktoré zahŕňajú Európu, Severnú Ameriku a Blízky aj Ďaleký východ. Bugatti je tak po prvý raz vo svojej histórii skutočným globálnym hráčom. Dve nové spomínané dílerstvá sú však ešte výnimočné, pretože so 45 celkovo predanými Chironmi sa Dubaj a Ženeva postarali o skoro pätinu svetových predajov tohto modelu.

-jj-

Pridať komentár

Vaša emailová adresa nebude zverejnená.

Odoslaním vyjadrujete súhlas s podmienkami Ochrany osobných údajov