Automagazin.sk
Oficiálne stránky najčítanejšieho motoristického magazínu na Slovensku


Nissan e-NV200 ide na turné po Európe

“Electrip”: 35 dní, osem krajín, elektrický van, 10.000 kilometrov. Nissan e-NV200 sa vydáva na 35-dňové elektrické turné po celej  Európe. Štartuje  v máji  z Barcelony a v júni príde do cieľa na Severnom póle.

Lionel Suissa, umelec žijúci vo Francúzsku, a jeho Electrip Team budú sedieť za volantom a chcú ukázať, ako môže prispieť inovatívna jazda s nulovými emisiami k udržateľnejšej budúcnosti.

Tím začína svoju 35-dňovú cestu v Barcelone a cestuje elektrickým koridorom krížom cez Európu až na malebný Nord-Cap v Nórsku. Samozrejme aj cez Nemecko, vrátane Hamburgu. Na turné po Francúzsku bude Electrip Team využívať solárnou energiou napájané stanice Wattway v okolí Le Mans. Lionel Suissa patrí do skupiny kreatívnych ľudí, ktorí sa venujú propagácii širokého používania elektrických vozidiel a prináša podnety pre mladšie publikum ako vňčšmi využívať E-Drive. S dojazdom do 170 kilometrov poskytuje Nissan e-NV200 (80 kW (109 k) čistejšie  a praktické riešenie prepravy.

Lionel Suissa z Electrip tímu: „Som vášnivým zástancom myšlienky, že elektromobily môže významne prispieť k zlepšeniu kvality ovzdušia. A to je dôvod, prečo si myslím, že je dôležité, aby mladá generácia vedela, ako jednoduchá a príjemná môže byť jazda na elektrickom automobile. Náš Electrip sa usiluje upozorňovať motoristov na rošírenú európsku sieť dobíjacích staníc, a tak ukázať ľuďom, ako môže byť elektrický automobil. Nissan e-NV200 ideálnym prostriedkom pre naše európske dobrodružstvo.“

„Predaj elektromobilov značky Nissan stále rastie a rastie tiež infraštruktúra nabíjacích staníc, čo prispiea k tomu, aby sa elektromobilita všeobecne rozširovala,“ zdôraznil Gareth Dunsmore, riaditeľ produkcie elektromobilov Nissan Europe. „S vyše 4000 verejnými dobíjacími stanícami po celej Európe môžu vodiči cestovať po kontinente bez obáv o dojazde  svojich elektromobilov.“

[Nissan (šr)]

Pridať komentár

Vaša emailová adresa nebude zverejnená.

Odoslaním vyjadrujete súhlas s podmienkami Ochrany osobných údajov