Automagazin.sk
Oficiálne stránky najčítanejšieho motoristického magazínu na Slovensku


Čerstvý vietor v rodine AMG GT

Mercedes-AMG GT Roadster a Mercedes-AMG GT Roadster C obohatia športové portfólio značky.

Mercedes-AMG prináša čerstvý vietor do rodiny AMG GT, ktorá je obohatená o dva nové varianty fascinujúcich modelov: AMG GT Roadster (spotreba paliva: 9,6 až 9,4 l/100 km, kombinované emisie CO2: 224-219 g / km) s výkonom 350 kW (476 k) a AMG GT C Roadster (spotreba: 11,4 l/100 km, kombinované emisie CO2: 259 g/km), oba s úplne novou úrovňou výkonu. S výkonom 410 kW (557 k) sa rozšírila ponuku o úplne nový variant modelu, ktorý kombinuje výkon medzi modelmi AMG GT S (spotreba paliva: 9,6 až 9,4 l/100 km, emisie CO2: 224-219 g / km) a AMG GT R (spotreba paliva: 11,4 l/100 km, emisie CO2: 259 g  m). Používa okrem niektorých technickej prvov radu Mercedes-AMG GT R aj aktívne riadenie zadnej nápravy a elektronicky riadenú uzávierku diferenciálu. V spojení s športovým podvozkom AMG RIDE CONTROL je zaručená  tiež jazdná dynamika na najvyššej úrovni. Zadné blatníky vytvorili priestor pre širšiu stopu so širšími kolesami na zadnej náprave, ktorá ešte umožní vyššiu trakciu pri vysokej rýchlosti zatáčania. Autentický zvuk štandardného vidlicového osemvalcového moora umocňuje prepínateľný výfukový systém.

S dvomi novými športovými vozidlami modelového radu Mercedes AMG GT sa stále rastúcu skupinu teraz rozrástla na šesť členov. Dvojica nových nesie v sebe typické kľúčové gény športových automobilov AMG. Medzi ne patrí napríklad torzná tuhosť konštrukcie karosérie z hliníka, rovnako ako silné V8 biturbo motory. AMG GT Roadster C ponúka nielen väčší výkon a krútiaci moment, ale presviedča aj cez početné technické vychytávky. Mercedes-AMG GT R aj ďalším zlepšením jazdnej dynamiky v porovnaní s modelom AMG GT Roadster.

Okrem toho AMG GT Roadster C má lítium-iónovú batériu a je zaujme najmä exkluzívnymi funkciami – vrátane štandardým interiérom v koži napa, koženým volantom AMG Performance a navyše vodičským programom RACE.

MB (šr)

 

Pridať komentár

Vaša emailová adresa nebude zverejnená.

Odoslaním vyjadrujete súhlas s podmienkami Ochrany osobných údajov