Automagazin.sk
Oficiálne stránky najčítanejšieho motoristického magazínu na Slovensku


Facelift Škody Octavia v Číne

Škodovky pre čínsky trh sa od tých európskych vzhľadovo líšia. Na autosalóne v Šanghaji sa ukáže modernizovaná Octavia pre čínsky trh, ktorú si ľahko pomýlite so Superbom minulej generácie.

Vozidlo (v Číne sa Škoda Octavia volá Ou Ya a má dlhší rázvor osí náprav)  sa predstaví na tohtoročnom autosalóne v Šanghaji (tlačové dni pripadajú na 19. a 20. apríla) a po stránke dizajnu nezostal prišlo k niekoľkým zmenám.

      

Autá, ktoré poznáme u nás, nemusia vyzerať rovnako na celom svete. Ostatne pozrite sa na Octaviu pre čínsky trh, ktorý je najväčším odbytiskami škodoviek. Faceliftovaná Octavia vyzerá trochu inak ako v Európe.

Najväčší rozdiel je práve vo svetlách. Zmizli totiž charakteristické svetlá v štýle minulej generácie a namiesto nich boli použité delené v štýle Škody Superb druhej generácie po facelifte.

Ukazujú to prvé fotografie faceliftovaného modelu pre čínsky trh. Liftback má nový prelis na okrajoch predného nárazníka, ktorý dáva novej prove trochu iný vzhľad. Predok ďalej odlišuje použitie xenónových svetlometov. Drobnou inakosťou vpredu sú tiež chýbajúce ostrekovače svetiel, ktoré za Veľkým čínskym múrom – na rozdiel od Európy – nie sú povinné.

To hlavné prekvapenie ale čaká vzadu. Škoda svoj najpredávanejší model vybavila drahšími delenými zadnými svetlami, ktoré sú umiestnené na veku piatych dverí. Trochu tak pripomínajú modernizovaný Superb druhej generácie. Sú úplne iné ako u doterajšieho liftbacku. Či a aké zmeny nastali v interiéri zatiaľ nevedno, ale veľké odlišnosti nečakajme.

Z prvých fotografií, ktoré sa objavili na čínskom serveri carnewschina.com  je však zrejmé, že sa drastický zásah do zadnej časti Škody Octavie, ktorá je vôbec najpredávanejším modelom mladoboleslavskej automobilky, týka iba liftbacku. Čo sa týka Octavie Combi, tá ostáva aj v Číne verná pôvodným zadným svetlám, model Octavia Scout sa napríklad nelíši ani ochrannými plastami nárazníka.

carnewschina (šr)

Pridať komentár

Vaša emailová adresa nebude zverejnená.

Odoslaním vyjadrujete súhlas s podmienkami Ochrany osobných údajov