Automagazin.sk
Oficiálne stránky najčítanejšieho motoristického magazínu na Slovensku


Kríženec auta a motorky Lazareth Wazuma GT

Produkt francúzskej spoločnosti Lazareth Wazuma GT má síce štyri kolesá, ale nemožno ho nazvať autom, pretože skôr pripomína filmové kreácie. Nejde však ani o motorku alebo trojkolku, pretože na obe označenia má príliš veľa kolies.

 

Wazuma GT má teda štyri kolesá, ale tie zadné sú tak blízko pri sebe, že se medzi ne vojde ledva diferenciál, na ktorý putuje sila motora V8. Jen pozor na pomalé mouchy. Čo sa týka motoru, tak veľa detailov zatiaľ nie je známych V hre je však štvorlitrový preplňovaný osemvalec od Jaguaru, ktorý má maximálny výkon 276 kW (375 koní) pri krútiacom momente 527 Nm.

  

Prostredníctvom päťstupňovej manuálnej prevodovky posiela energiu na zadné kolesá. To v dnešnej dobe nemusia byť až tak omračujúce čísla, ale pri porovnaní hmotnosti stroja (984 kg) sa razom z toho stáva zaujímavá kreatúra.

 

Očakávať je možné dynamiku superšportu – akceleráciu na stovku medzi 3 a 4 sekundami, na dvojstovku pokojne pod 10 sekúnd. Daný výkon a malá čelná plocha vozu by potom, v závislosti na sprevodovaní, mohli stačiť na najvyššiu rýchlosť atakujúcu métu 300 km/h.

 

Stroje, ktoré v podstate predstavujú motor a k nim nejako prirobené sedadlá a kolesá, aby bolo ako motor obsluhovať, majú vždy niečo do seba a Wazuma nie je výnimkou. Lazareth o nej tvrdí, že nie je ani autom, ani motorkou, a že šofér nemusí mať na hlave prilbu. Pri chýbajúcom prednom skle je však otázkou, či pri rýchlej jazde nie sú problémom mušky a drobný hmyz.

-jj-

Pridať komentár

Vaša emailová adresa nebude zverejnená.

Odoslaním vyjadrujete súhlas s podmienkami Ochrany osobných údajov