Automagazin.sk
Oficiálne stránky najčítanejšieho motoristického magazínu na Slovensku


Škoda Kodiaq SUV od roku 2019 aj vo verzii plug-in hybrid

Všetko nasvedčuje tomu, že Škoda Kodiaq bude vedľa Superbu prvým vozom českej značky, ktorý ponúkne aj verziu plug-in hybrid. Podľa generálneho riaditeľa Škoda Auto Bernharda Maiera by sa tak malo stať v roku 2019.

 

Škoda si už údajne za týmto účelom aj zaregistrovala ochrannú známku H-TEC, odvodeninu od G-TEC využívaného pre autá na CNG (napr. Škoda Octavia G-TEC). Podľa Maiera bude „eco-friendly“ verzia sedemmiestneho SUV určená v prvom rade pre čínsky trh, potom príde na rad aj starý kontinent.

 

 

„Kodiaq hybrid vyrobíme krátko potom, ako príde na svet Superb hybrid. Najprv sa orientujeme na Čínu, pretože predstavuje najväčší trh, ale Európa bude čoskoro nasledovať,“ uviedol Maier a dodal: „Už skôr sme avizovali, že sa nemusíme snažiť priniesť všetky dostupné technológie okamžite do Škody. Môžme si dovoliť čakať. Skutočne dôležité je totiž to, že naše produkty zostávajú populárne na tradičných trhoch. Počítame, že v roku 2019 by sme mohli spustiť verziu plug-in.“

 

 

Automobiloví odborníci očakávajú, že nový Kodiaq bude vo svojej plug-in hybridnej verzii zdieľať pohon s novým Volkswagen Tiguan GTE, prípadne ďalšími vozmi koncernu Volkswagen ako je VW Passat GTE. Škoda oficiálne nezverejnila zatiaľ žiadne technické detaily spomínaného modelu. Očakáva sa však, že k dispozícii bude benzínový motor TSI turbo s objemom 1,4-litra a výkonom 115 kW (154 koní), ktorý bude spolupracovať s elektrickým agregátom (84 kw/115 koní).

 

V Passate GTE sa sila motora prenáša pomocou šesťrýchlostnej prevodovky DSC na predné kolesá, pričom z nuly na stovku zrýchli tento voz za 7,6 sekundy a dosiahne maximálnu rýchlosť 225 km/h. Spomínaný Passat GTE má na výlučne elektrický pohon maximálny dojazd 50 km, ale pri aktivovaní motora s vnútorným spaľovaním sa dojazd rapídne zvýši až na 1060 km.

-jj-

Pridať komentár

Vaša emailová adresa nebude zverejnená.

Odoslaním vyjadrujete súhlas s podmienkami Ochrany osobných údajov