Automagazin.sk
Oficiálne stránky najčítanejšieho motoristického magazínu na Slovensku


Dizajnérsku súťaž Ferrari vyhral futuristický koncept Manifesto

Taliansky producent luxusných športových automobilov organizoval pre nádejných študentov dizajnérsku súťaž Ferrari Design Challenge 2016. Hlavnú cenu získal futuristický koncept Manifesto, ďalšie dve ceny patria Ferrari FL podľa Romana Jegorova a Ferrari de Esfera.

 

 

Víťazný koncept je dielom šiestich študentov z ISD-Rubika vo francúzskom Valenciennes. Tento návrh predbieha dobu o desiatky rokov a dáva možnosť nazrieť širšej verejnosti, ako to bude vyzerať v blízkej budúcnosti. Manifesto získal zlatú cenu „Gran Premio Assoluto“ vďaka lahodnému a futuristickému dizajnu karosérie, elegantným líniám, či unikátnemu systému otvárania dverí.

 

Ďalší projekt, ktorý získal od poroty ocenenie, bol kokpit Ferrari FL podľa Romana Jegorova. Ruský študent z vysokej školy v nemeckom Pforzheime zabodoval tým, že sa ako jeden z mála sústredil výhradne na interiér. V podstate ide o zhmotnenú predstavu reorganizácie rozhrania medzi človekom a strojom pre Ferrari budúcnosti, nehovoriac o ušľachtilých materiáloch po celej kabíne.

 

 

Tretím oceneným dielom bol koncept Ferrari de Esfera, ktorý vyhral vďaka online hlasovaniu kategóriu „Premio Speciale”. Tento projekt je výsledkom snaženia troch študentov z Univerzity Hongkik v juhokórejskom Soule a v podstate sa stal veľmi rýchlo hitom na internete. Členom odbornej poroty na dizajnérskej súťaži Ferrari Design Challenge 2016 bol okrem iných aj pilot formuly 1 v tíme Scuderia Sebastian Vettel.

 

 

-jj-

Pridať komentár

Vaša emailová adresa nebude zverejnená.

Odoslaním vyjadrujete súhlas s podmienkami Ochrany osobných údajov