Automagazin.sk
Oficiálne stránky najčítanejšieho motoristického magazínu na Slovensku


Nový Mercedes-Maybach Landaulet G 650

Striktne obmedzená edícia open-air luxusu on a off-road Mercedes-Maybach Landaulet G 650.

Nový model G 650 Landaulet  ponúka Mercedes-Maybach ako nezameniteľné majstrovské dielo automobilového priemyslu. Po modeloch Mercedes-Maybach S Class a S 650 Cabriolet je otvorený off-road G Class prvým so značkou Mercedes-Maybach.

Mimoriadny automobil G 650 Landaulet je následníkom rovnako veľkolepých variantov AMG G 63 6×6 a 4×42 G 500. So supermotorom,  dvakrát preplňovaným šesťlitrovým vidicovým 12-valcom, portálovými nápravami, elektricky sťahovateľnou strechou a exkluzívnym vybavením v zadnom priestore spĺňa mimoriadne špeciálne vozidlo SUV, ktoré bude vyrobené v  limitovanej edícii iba 99 exemplárov, aj špeciálne očakávania zákazníkov, ktorí majú najvyššie nároky na svoje vozidlo. Mercedes uviedol, že automobil Landaulet s výkonom 463 kW/630 koní a krútiacim momentom 1000 Nm má aj ideálne predpoklady na jazdu terénom. Má redukčnú prevodovku a tri uzávierky diferenciálov. Spotreba sa má pohybovať okolo 17 litrov na 100 kilometrov.

Štýlová jazda

Mercedes-Maybach Landaulet G 650 poskytuje najexkluzívnejší spôsob, ako štýlovo cestovať pod šírym nebom. Sedadlá poskytujú nielen pohodlie, ale aj masážne funkcie. A majú aj nastaviteľné operadlá. Oddeľuje ich od seba konzola s chladenými a vyhrievanými držiakmi nápojov, ale aj výsuvnými stolíkmi. Cestujúci vzadu majú k dispozícii dve 10-palcové obrazovky, samostatný okruh klimatizácie, trojicu analógových prístrojov v strope, ambientné osvetlenie a aj kožené čalúnenie prešívané diamantovým vzorom. V ponuke budú štyri farby laku a tri farby koženého čalúnenia.

Model G650 Landaulet, prvé terénne vozidlo predávané pod značkou Maybach, využíva techniku doterajších verzií triedy G, ktoré majú pôvod v terénnom vozidle pre armádu. Kombinuje podvozok z G500 4×4^2, dvanásťvalcový motor z AMG G65 a celkom unikátnu karosériu Landaulet. Ide o historický typ karosérie, kde kabína vodiča je uzavretá,  no pasažieri v zadnom rade si môžu užívať jazdu s otvorenou strechou ako v kabriolete. Aj v prípade G650 sú samostatné zadné sedadlá oddelené od kabíny vodiča elektronicky zatmaviteľnou prepážkou.

Definícia luxusu

Kultový automobil Mercedes-Maybach Landaulet G 650 ukazuje, že definícia unikátneho luxusu sa môže naďalej zvyšovať: Svojou dĺžkou 5345 mm, rázvorom 3428 mm, výškou 2235 mm a takmer polmetrovou svetlou výškou na 22-palcových kolesách s pneumatikami veľkosti 325/55 R22 sľubuje optimálne vlastnosti pre perfektnú jazdu na pevných aj offroad povrchoch. Poskytuje tiež dostatok priestoru a pohodlia pre štyroch cestujúcich. Nový G 650 Landaulet láme všetky štandardy. Predstavuje doteraz jedinečnú kombináciu luxusného sedanu a terénného vozidla. Kým vodič a spolujazdec sedia pod uzavretou strechou, môžu si cestujúci na zadných sedadlách užívať maximálny komfort.

Landaulet má vyše 100 rokov

Vozidlá Landaulet majú dlhú tradíciu automobilky v Stuttgarte: Už Benz 25/45 PS z roku 1910 patril do tejto kategórie vozidiel. Ďalšími slávnymi príkladmi týchto exkluzívnych automobilov sú Mercedes-Benz 300 d Landaulet (od roku 1960), Mercedes-Benz 600 Pullman Landaulet (od roku 1964) a Maybach Landaulet (od roku 2008).

Rovnako ako všetky ostatné varianty triedy G, aj Mercedes-Maybach Landaulet 650 G   v závode Magna Steyr v Grazi /Rakúsko. Jeho svetová premiéra bude na ženevskom výstave v marci 2017. Predaj limitovanej edícii špeciálnej série 99 vozididel začne na jeseň.

Daimler (šr)

Pridať komentár

Vaša emailová adresa nebude zverejnená.

Odoslaním vyjadrujete súhlas s podmienkami Ochrany osobných údajov