Automagazin.sk
Oficiálne stránky najčítanejšieho motoristického magazínu na Slovensku


Acura Precision Cockpit to je budúcnosť palubných dosiek

Ak chcete získať konkrétnu predstavu o tom, ako už v blízkej budúcnosti budú vyzerať palubné dosky, stačí sa pozrieť na koncept z dielne firmy Acura. Acura, ktorá je značkou luxusných vozidiel od japonskej firmy Honda na zámorskom trhu, očarila svojim produktom návštevníkov na vlaňajšom autosalóne v Los Angeles.

Acura_01  Acura_02

Tradičné palubné dosky sú pomaly na ústupe a k slovu sa dostávajú čoraz častejšie projekty, ktoré skôr pripomínajú Hviezdne vojny. Klasické budíky nahradzujú rôzne druhy displejov. A práve o tom je aj koncept Acura Precision Cockpit. Dizajnéri sa inšpirovali u poslednej verzie modelu NSX. Ústredným bodom je displej demonštrujúci použitie nového operačného systému založeného na báze androidu, ktorý bude Acura používať. Dve vyhradené zóny prinášajú možnosť neustále sledovať navigáciu a súčasne prepínať medzi zobrazením audia a počasia.

Acura_03  Acura_04

Na ovládanie „infotainment systému“ poslúži samostatný „touchpad“, ktorý pripomína ten z notebooku. Dotyk presne korešponduje s tým, čo sa deje na obrazovke. Okrem displeja nahradzujúceho budíky samozrejme nesmie chýbať ani ďalší 12,3″ displej. Ten sa prispôsobí tomu, čo šofér práve robí. Zobrazí tak napríklad, čo detekujú senzory počas semi-autonómneho riadenia, vrátane ostatných vozidiel alebo chodcov. Koncept už nemá ďaleko do finálnej verzie. Nie všetky technológie sú ale pripravené. Acura chce pridať napríklad aj asistenta na dopravné kolóny alebo systém stop-and-go pre diaľnice.

 

-jj-

Pridať komentár

Vaša emailová adresa nebude zverejnená.

Odoslaním vyjadrujete súhlas s podmienkami Ochrany osobných údajov