Automagazin.sk
Oficiálne stránky najčítanejšieho motoristického magazínu na Slovensku


Opel v SR 2016: Historicky najlepší rok!

Uplynulý rok 2016 bol rokom, kedy Opel oslávil štvrťstoročie pôsobenia na slovenskom trhu.

A výsledky predaja ukazujú, že toto okrúhle výročie sa podarilo osláviť viac ako dôstojne: počet  5196 predaných osobných a ľahkých úžitkových automobilov predstavuje najlepší výsledok od vstupu značky Opel na slovenský trh!

Vďaka medziročnému nárastu predaja o takmer 11 percent si Opel drží výbornú šiestu priečku medzi všetkými značkami, pričom sa mu však zreteľne podarilo skrátiť odstup od konkurenta na piatej pozícii. Za výborné celkové čísla Opel vďačí predovšetkým modelovému radu Astra, z ktorého sa predalo 2170 kusov, čo predstavuje medziročný nárast o 51 percent! Astra, ktorá je na Slovensku piatym najpredávanejším automobilom vo svojom segmente, dokázala v roku 2016 definitívne preskočiť svojho tradičného rivala od konkurenčnej značky VW.

Ešte lepšie si vo svojom segmente viedla Corsa, ktorá v priebehu roka 2016 preskočila dokonca dvoch konkurentov a presadila sa na bronzovej tretej pozícii. Vlani sa v SR predalo celkom 1122 exemplárov modelu Corsa, čo je o 25 percent viac než v roku 2015.

Najvýraznejším modelom značky Opel vo svojom segmente je však Meriva, ktorých sa vlani predalo v SR celkom 424 kusov, čo tomuto praktickému modelu vynieslo druhú priečku v celom segmente MPV/B.

„S minuloročnými výsledkami sme samozrejme spokojní ale nehodláme zaspať na vavrínoch,“  povedal Pavel Šilha, riaditeľ slovenského zastúpenia značky Opel. „Pre rok 2017 sme si pripravili silné tromfy: už onedlho príde naša vlajková loď Insignia v novej generačnej podobe. A veľmi sa tešíme aj na modely Crossland X a Grandland X, ktoré predstavujú vstup značky Opel do celkom nových segmentov, takže očakávame aj príliv nových zákazníkov.“

The new Opel Crossland X

Opel, dk

Pridať komentár

Vaša emailová adresa nebude zverejnená.

Odoslaním vyjadrujete súhlas s podmienkami Ochrany osobných údajov