Automagazin.sk
Oficiálne stránky najčítanejšieho motoristického magazínu na Slovensku


Argentínsky futbalista Messi predáva svoje Maserati GT MC Stradale

Argentínsky virtuóz Lionel Messi patrí nielen k najlepšie plateným futbalistom súčasnosti, ale v celej jeho histórii. Azda preto ani neprekvapuje, že aj on si našiel cestu k rýchlym automobilom. Aktuálne je však jeho Maserati GranTurismo MC Stradale na predaj.

MM_07  MM_02

Ofenzívny klenot FC Barcelona dal počas svojej kariére už viac ako 500 gólov a získal množstvo ocenení vrátane Zlatej lopty a FIFA Hráč roka. Podľa nemeckých médií sa však momentálne snaží predať spomínaný taliansky športiak, ktorý svojho času kúpil Messi s bielym exteriérom, ale neskôr ho nechal prefarbiť na matnú čiernu farbu. Vo vnútri dominuje interiér s čiernou Alcantarou, ktorá pôsobí ako nedotknutá.

MM_01  MM_04

Cena vozidla, ktorý absolvoval premiéru na Autosalóne v Paríži v roku 2010, sa pohybuje okolo 119.900 eur. Maserati GT MC Stradale sa stalo vôbec prvým sériovým automobilom tejto značky, ktorého najvyššia rýchlosť prekonala hranicu 300 km/h. Automobil má kapotu z uhlíkových vlákien so satím uprostred alebo výrazný zadný difúzor.

MM_03  MM_05

Pod prednou kapotou je pozdĺžne umiestnený vidlicový osemvalec z dielne Ferrari, ktorý pri objeme 4,7 l dáva výkon 330 kw (450 koní) a krútiaci moment vrcholiaci hodnotou 510 Nm. Výkon motoru sa na kolesá zadnej nápravy prenáša cez elektronicky riadenú šesťstupňovú prevodovku MC Race Shift, ktorá potrebuje pre zmenu prevodu len 60 milisekúnd. Zrýchlenie z pokoja na 100 km/h dosahuje aj vďaka tomu 4,6 s a najvyššia dosiahnutá rýchlosť je 302 km/h,

-jj-

Pridať komentár

Vaša emailová adresa nebude zverejnená.

Odoslaním vyjadrujete súhlas s podmienkami Ochrany osobných údajov