Automagazin.sk
Oficiálne stránky najčítanejšieho motoristického magazínu na Slovensku


Nový Nissan Micra pre individualistov: tri motory, päť úrovní výbavy, desať farieb

Nissan Micra: viac ako 100 možnosti prispôsobenia vozidla želaniam zákazníkov zabezpeči maximálnu individualitu.

Piata generácia model malého vozidla Nissan Micra príde postune do sietí predajcov  v Európe v marci 2017 a sľubuje najvyššiu individualitu: tri motory, päť úrovní výbvy desať farieb exteriéru vozidla a ponúka  aj viac než 100 možností personalizácie vozidla podľa želaní zákazníkov.

Piata generácia modelu Micra teraz o niečo pozdvihla úroveň v segmente malých vozidiel: Nové vydanie je plochšie, širšie a dlhšie než jeho predchodca, čo dáva vozidlu extra dávku športového vzhľadu  a správania. Čelo zdobia bumerangovo usporiadané žiarovky svetlometov a pre značku je typická “V-Motion” maska chladiča, z ktorej vybiehajú ostro rezané charakteristické línie až po zadnú časť vozidla.Vďaka čiernym B- a C-stĺpikom zas zdanlivo plávajúca strecha ústí do spojlera.

Nárast šírky a rázvoru zlepšuje tiež priestor v interiéri vozidla, ktorý je teraz jedným z najlepších vo svojej triede. Cestujúci si môžu užívať príjemnú jazdu vďaka bohatej výbave, aká sa všeobecne očakáva len v drahších vozidlách: Prvý raz je v jednom modeli značky Nissan v Európe k dispozícii napríklad brzdový asistent s detekciou chodcov. Varovný systém opustenia jazdného pruhu a Blind Spot Assist a osvedčený Around View Monitor sú tiež k dispozícii. Okrem toho zaručuje zvukový systém Bose® Personal® s šiestimi reproduktormi dokonalé zvukové potešenie.

Na pohon si možno vybrať z dvoch zážihových motorov a k dispozícii je aj jeden vznetový. Základnou pohonnou jednotkou bude 0,9-litrový preplňovyný trojvalcový benzínový motor s výkonom 66 kW/90 k. Pre mnohých zas vstupnou pohonnou jednotkou môže byt 1,0-litrový benzínvý motor s výkonom 54 kW/73. Vznetový motor so zdvihovým objemom 1,5-litra má tiež výkon 66 kW/90 k.

Prenos výkonu prevezme vždy manuálna päťstupňová prevodovka. Z crossoverov Qashqai a X-Trail známa regulácia komfortu a aktívna kontrola dodržania jazdnej stopy sa po prvý raz dostávajú aj do výbavy malého modelu Micra a zabezpečia precízne ovládanie vozidla a menšiu tendenciu k  nedotáčavosti.

Nissan (šr)

Pridať komentár

Vaša emailová adresa nebude zverejnená.

Odoslaním vyjadrujete súhlas s podmienkami Ochrany osobných údajov