Automagazin.sk
Oficiálne stránky najčítanejšieho motoristického magazínu na Slovensku


Nový smart electric drive

Nový smart electric drive robí dostupnosť elektrickej mobility stále atraktívnejšou.

Vzhľadom na to, že v sebe spája agilitu a inteligentné riadenie s bezemisným pohonom tvorí ideálnu kombináciu pre mestskú mobilitu. Elektrická pohonná sústava štvrtej generácie je nielen pre smart fortwo coupé a smart fortwo cabrio skutočnosťou, ale prvýkrát je k dispozícii aj v štvormiestnym Smart Forfour. Smart je jediným výrobcom automobilov, kgorý svoju paletu modelov ponúka so spaľovacími motormi a aj s plne elektrickým pohonom. Ich predaj ačne začiatkom roku 2017 v cena modelu smart fortwo electric by mala v Nemecku začinať od 21 960 eur.

World premiere for the fourth generation smart electric drive     World premiere for the fourth generation smart electric drive

Dôležitým faktorom pre zákazníkov elektrických vozidiel je doba nabíjania. Nový smart electro drive to zvládne oveľa pohodlnejšie prostredníctvom novej výkonnej nabíjačky on-board. Doba  nabíjania by nemala trvať viac než 2,5 hodiny, a to by bola len polovica v porovnaní s predchodcom.

Sériovú výrobu modelu smart e.d. fortwo spustia v závode Hambach (Francúzsko). Smart Forfour electric drive sa budú vyrábať v meste Novo Mesto (Slovinsko).

World premiere for the fourth generation smart electric drive       World premiere for the fourth generation smart electric drive

Technické údaje smart fortwo electric drive         

Motor trojfázový synchrónny

Batéria Lithium-Ion batéria

Kapacita batérie (kWh) 17,6

Elektrický výkon motora (k W/k) 60/81

Krútiaci moment elektromotora (Nm) 160

Účinnosť: A +

Zrýchlenie 0-100 km/h (s) 11,5

Dozah NEDC (km) 160

Maximálna rýchlosť (km / h) 130

smart e.d. (šr)

Pridať komentár

Vaša emailová adresa nebude zverejnená.

Odoslaním vyjadrujete súhlas s podmienkami Ochrany osobných údajov