Automagazin.sk
Oficiálne stránky najčítanejšieho motoristického magazínu na Slovensku


Vespa zaradila do výrobných plánov elektroskúter Elettrica

Svetoznámy výrobca skútrov a mopedov Vespa predstavil nedávno na Milánskom motosalóne koncept zaujímavej novinky. Tým konceptom je prvý elektroskúter Vespa Elettrica, ktorý by sa mal začať vyrábať „naostro“ v druhej polovici roku 2017.

Elettrica_01  Elettrica_01

Elektrická Vespa dostala príznačný názov – Vespa Elettrica. Zatiaľ, čo Vespa na benzínový pohon má celé telo z ocele, elektrický variant má lesklé telo z lešteného kovu s elektrizujúcou kombináciou modrých a strieborných komponentov.

Vespa, ktorá patrí pod skupinu Piaggio, sľubuje, že tiež elektrická Vespa si udrží všetky prvky, ktoré pomohli skútrom Vespa k celosvetovej sláve. Momentálne spolupracuje s partnermi po celom svete na vývoji elektromotoru a celého pohonu.

Elettrica_03  Elettrica_02

Predaj elektroskútrov sa zatiaľ v Európe ani USA príliš dobre nerozbehol. Problémom je vysoká cena strojov, ktoré potom nemôžu konkurovať bežným benzínovým skútrom s nízkou obstarávacoui cenou i slušnými prevádzkovými nákladmi. Podľa neoficiálnych zdrojov by sa cena skútra Vespa Elettrica mala pohybovať okolo 9 000 eur

-jj-

Pridať komentár

Vaša emailová adresa nebude zverejnená.

Odoslaním vyjadrujete súhlas s podmienkami Ochrany osobných údajov