Automagazin.sk
Oficiálne stránky najčítanejšieho motoristického magazínu na Slovensku


Nový Mercedes-Maybach S 600 Pullman Guard

Nový Mercedes-Maybach S 600 Pullman Guard: automobil s high-end luxusom teraz aj s mioriadnou ochranou cestujúcich vo vozidle.

Absolútne špičkový model Mercedes Maybach s usporiadaním sedadiel vis-a-vis za kabínou vodiča je teraz k dispozícii aj ako Mercedes Maybach S 600 Pullman Guard. Pre ohrozené zraniteľné  osoby je teraz k dispozcii veľmi exkluzívny automobil. Prvé vozidlá môžu dostať zákazníci v druhej polovici roku 2017

Mercedes-Maybach S 600 Pullman Guard.     Mercedes-Maybach S 600 Pullman Guard.

Ochranný štít

Mercedes-Maybach S 600 Pullman Guard ponúka všetko v oblasti ochrany podľa triedy VR9 a je odolné proti výbušninám. Jeho koncepcia ochrany je odvodená od modelu Mercedes M aybach S 600 Guard. Pullman Guard bol navrhnutý a vyvinutý spoločne s sériovým Pullmanom a má rovnaké vnútorné rozmery. Pohotovostná hmotnosť modelu Pullman Guard je 5,1 tony, jeho prípustná celková hmotnosť 5,6 tony.

Koncepcia ochrany bola prispôsobený osobitným podmienkam 6,50 metrov dlhej limuzíny. Panccierovanie v zadnej časti zdôrazňuje séparée charakter šoférovanej limuzíny: pancierované nie je zadní oknoo, ale za zadnmi sedadlami oceľová priečkau chráni oblasť hlavy cestujúcich. Zvonku takmer nepoznať ochranné vybavenie, rovnako ako u všetkých modeloch Triedy S Guard. Starajú sa o to aj tmavo tónované okná v zadnej časti auta.

Najvyšší komfort ponúka  otváranie a zatváranie zadných dverí so servoposilňovačom.. Elektrický motor zosilňuje silu rúk, takže s veľkými a vzhľadom na ich pancierovanie ťažkými dverami možno ľahko  manipulovať. Okná možno hydraulicky otvárať – aktuálny Pullman vytvára  technický most k snáď najznámejšiemu Pullmanu: vozidlu série 100 z roku 1965.

Integrovaná bezpečnosť bez optickej nápadnosti

Pancierovanie modeluMercedes-Maybach S 600 Pullman Guard je komcipované na základe dlhoročných skúseností automobilky Mercedes Benz pri výrobe vozidiel so špeciálnou ochranou cestujcich v súlade so zásadami integrovanej ochrany. Jej hlavné prednosti sú maximálna stabilita s posilnením základnej šgtruktúry a zachovanie štandardného pohodlie vďaka premyslenej integrácie všetkých ochranných prvkov a ich inteligentné prekrývanie. Priestor auta je chránený pred balistickým útokom a aj pred výbušninami a je plne v súlade s triedou odolnosti VR9 (podľa BRV 2009 verzia 2).

Automobil s vysokou mierou luxusu

Dokonca aj jeho dĺžka 6,50 metra naznačuje zvláštne postavenie modelu Mercedes Maybach Pullman. Vytvára priestor pre veľkorysý a ušľachtilý klubový salónik v zadnej časti s početným štandardným vybavením. Poskytuje najväčší priestor pre nohy v segmente pre štyroch cestujúcich a extrémne pohodlné nastupovanie a vystupovanie.

Mercedes-Maybach Pullman v sebe spája mimoriadne veľkorysý priestor s unikátnymi detailmi vybavenia. Má sirénu, blkajúce svetlá, audiosúpravu reervné batérie, či externý komunikačný systém (reproduktor / mikrofón). S dĺžkou 6 500 mm Pullman narástol voči Mercedesu Maybach Triedy S o 1 053 mm. Jeho rázvor je majestátnych 4 418 mm. Pullman je tiež s výškou 1 598 mm o 100 mm vyšší ako Mercedes TriedyS , čo pripieva k pohodliu nad hlavami cestujúcich.

Na pohon slúži V12 biturbo motor s výkonom 390 kW (530 koní). Zdvihový je 5 980 cm3, maximálny krútiaci moment 830 Nm pri 1900/min. Maximálna rýchlosť Pullman Guard je elektronicky obmedzená na 160 km /h.

Štandardne á Mercedes-Maybach Pullman kožou čalúnený interiér. Zákazníci majú rozsiahle možnosti vybaviť svoje vozidlo špičkovými doplnkami.

MB (šr)

Pridať komentár

Vaša emailová adresa nebude zverejnená.

Odoslaním vyjadrujete súhlas s podmienkami Ochrany osobných údajov