Automagazin.sk
Oficiálne stránky najčítanejšieho motoristického magazínu na Slovensku


Paríž 2016: Mercedes stavia na ekológiu

Mercedes-Benz Cars na Paris Motor Show 2016: elektromobilita v centre pozornosti.

Mercedes-Benz Cars na sa na tohtoročnom autosalóne v Paríži zameriava na digitálne a elektrické zmeny: svetovú premiéru oslávia elektrické verzie nového smart fortwo, smart fortwo cabrio a prvýkrát aj Smart Forfour. Svetovú premiéru oslávi a show car Mercedes-Benz, ktorý poskytne konkrétny výhľad na úplne novú generáciu vozidiel na batériovo-elektrický pohon. Prvý raz sa predstaví nový člen rodiny Triedy E: modelový rad doplní, verzia orientovaná na  životný štýl E-Class All-Terrain.

Celkovo možno povedať, že Mercedes-Benz Cars predstaví v Paríži okolo 30 vozidiel, vrátane niekoľkých svetových premiérach.

Nový Mercedes-AMG GLC 43 4MATIC Coupe spája športový a elegantný dizajn s puncom bynikajúcich jazdných výkonov a výhody SUV vzhľadom na miesta na sedenie, vnútornú flexibilitu a trakčné terénne aplikácie. Trojlitový V6 biturbo motor má výkon 270 kW (367 k), automatická  9G-TRONIC prevodovka dosiahne rýchlejšie radenie a zadný pohon AMG Performance 4MATIC tvoria základ pre mimoriadne agilnú jazdu. Na druhej strane, GLC 43 4MATIC kupé tiež umožňuje príležitostné exkurzie do terénu: svetlá výška môže byť zvýšená stlačením tlačidla, a pneumatické ovládanie úrovne vždy zaisťuje konštantnú svetlú výšku.

Ďalším vrcholom je vízia Mercedes M aybach 6, ktorý má svoju výstavnú premiéru v Paríži. Je koncipovaná s 2 + 2 sedadlami a pripomína slávne časy modelu Aero kupé a prenesie túto tradíciu s istotou do budúcnosti. Kupé interpretuje klasické emocionálne konštrukčné princípy  extrémnym spôsobom. Takmer šesť metrov dlhý Vision Mercedes-Maybach 6 je koncipovaný ako auto na elektrický pohon. Výkon pohonu je 550 kW (750 koní). Batérie umožňujú prejsť viac ako 500 kilometrov podľa NEDC.

MB (šr)

Pridať komentár

Vaša emailová adresa nebude zverejnená.

Odoslaním vyjadrujete súhlas s podmienkami Ochrany osobných údajov