Automagazin.sk
Oficiálne stránky najčítanejšieho motoristického magazínu na Slovensku


PEUGEOT eF01: nová generácie mobility

Zaujímavou súčasťou výbavy nového modelu Peugeot 5008 je nabíjacia stanica v batožinovom priestore, v ktorej môžete so sebou voziť a nabíjať príplatkovú elektrickú kolobežku či bicykel.

Peugeot je tradičným hráčom na trhu s bicyklami. História bicyklov Peugeot predstavuje viac než 120 ročnú tradíciu. Peugeot bol už v predminulom storočí známou značkou bicyklov. Prvý  skladací bicykel, určený pre francúzsku armádu, používal kapitán Henri Gerard už v roku 1892, a kultové skladcie bicykle Peugeot sa vyrábali od roka 1970.

Teraz automobilka Peugeot vytvorila model eF01, prvý elektricky skladací bicykel, s ktorým rozširuje svoju  škálu produktov v oblasti mobility, ktorý sa začal s modelom e-Kick – elektricky asistovaným skútrom. Vďaka inovatívnemu skladaciemu systém, ktorý bol navrhnutý pracovníkmi Peugeot Design Lab, sa multimodálny bicykdel eF01používa nenáročne a jednoducho. Prvý raz ho predstavili 7. septembra zároveň s prezentáciou nového modelu SUV Peugeot 5008 a určite bude aj lákavým exponátom na tohtoročnom jesennom autosalóne v Paríži.

Peugeot teraz rieši nové výzvy pri organizácii mestskej mobility v rámci vyvíjajúcich sa mestských centrách. Prvý elektricky poháňaný skladací bicykel Peugeot eF01 je najnovší prírastok značky s levom do svojho modelového  radu elektricky poháňaných kolies, ktorý sa začal vytvárať v roku 2009 a v súčasnosti tvorí viac ako 10 modelov, ktoré uspokoja všetky požiadavky na ne kladené.

Model eF01 ponúka ľahké, plynulé a aktívne užívateľské vlastnosti pre multimoduálne cestovanie vďaka inovatívnym skladacím mechanizmom, navrhnutými pracovníkmi Peugeot Design Lab. Skladanie a rozkladanie bicykla za menej ako desať sekúnd je iba jednoduchou hračkou.

Peugeto Cycles eF01 Photos Reveal 002(1)       Peugeto Cycles eF01 Photos Reveal 007(2)

„Model eF01 ťaží z optimalizovanej ergonómie. V zloženom stave sú dve kolesá dokonale zložené, takže umožňujú užívateľovi jednoducho tlačiť bicykel pomocou rukoväte, zabudovanej do rámu. Model eF01 má patentovaný pamäťový systém pre sedadlo, čo znamená, že výšku posedu si môže rýchlo astaviť každý,“ vysvetlil Neil Simpson, hlavný dizajnér Peugeot dizajn Lab.

Automobilka Peugeot navrhla model eF01 pre zákazníkov, ktorí hľadajú riešenie mobility, ktoré by doplňovalo ich vozidlo. Vďaka dobíjacej jednotke v batožinovom priestore vozidla Peugeot 5008 môže byť eF01 uložený a dobíjaný v batožinovom priestore nového modelu SUV Peugeot 5008, alebo akékoľvek iného vozidla s výstupom 12V. Batéria sa nabíja počas dvoch hodín za jazdy, a môže byť zapojená aj do bežnej elektrickej zásuvky.

Kompaktné, výkonné a spoľahlivé zariadenie eF01 má hmotnosť 17 kg, môže dosiahnuť rýchlosť 20 km/h a jeho lítium-iónová batéria má kapacitu na prekonanie až 30 kilometrov. Kotúčové brzdy na 16-palcových predných a zadných kolesách zabezpečujú optimálne spomalenie.

Bicykel eF01 využíva pripojenie Bluetooth © Low Energy a môže komunikovať so smartphonom. Aplikáciu Mypeugeot APP možno použiť na zobrazenie aktuálnej úrovne nabitia batérie.

PSA (šr)

 

Pridať komentár

Vaša emailová adresa nebude zverejnená.

Odoslaním vyjadrujete súhlas s podmienkami Ochrany osobných údajov