Automagazin.sk
Oficiálne stránky najčítanejšieho motoristického magazínu na Slovensku


Prvé titánové auto Icona Vulcano Titanium stojí 2,5 milióna eur

Po minuloročnej premiére v Pebble Beach predstavilo nedávno talianske dizajnové štúdio Icona vozidlo Vulcano Titanium na výstave Top Marques Monaco. Začiatkom septembra však môžu automobiloví nadšenci vidieť jediný titánový voz na svete na výstave Salon Privé Concours d’Elégance v anglickom Oxfordshire.

IVT_01  IVT_04

IVT_03  IVT_02

Pri výrobe vozidla Icona Vulcano Titanium sa talianski odborníci inšpirovali americkým dvojmotorovým prúdovým prieskumným lietadlom SR-71 Blackbird, ktorý je charakteristický vysokou rýchlosťou letu vo veľkých výškach. Celý titánový voz, vrátane interiéru je vyrobený výhradne ručne. Kompletná výroba zabrala podľa vyhlásenia spoločnosti viac než 10 000 hodín odbornej práce.

SR-71_01  DF-ST-89-06288

O pohon titanového „tátoša“ sa stará motor 6,2 litra V8, ktorý si Icona vypožičala z Chevroletu Corvette ZR1. Motor je uložený síce pred šoférom, zároveň ale za prednou nápravou. Celkový výkon 492 kw (670 koní) drží na uzde kvarteto masívnych karbónov-keramických bŕzd Brembo.

IVT_05  IVT_07

IVT_08  IVT_09

Aj vďaka profesionálne odvedenej práci špecialistov na motory Claudia Lombardiho, ktorý v minulosti viedol stavbu agregátov Lancia pre monoposty Ferrari F1 alebo pre súťažné motocykle Aprilia, a jeho kolegu Maria Cavagnera (pozn. šéf firmy Italtecnica), dokáže titánový voz absolvovať súťažný okruh v Nürburgringu v čase 7:20 min. A predajná cena? Tá sa pohybuje okolo 2,5 milióna eur.

-jj-

Pridať komentár

Vaša emailová adresa nebude zverejnená.

Odoslaním vyjadrujete súhlas s podmienkami Ochrany osobných údajov