Automagazin.sk
Oficiálne stránky najčítanejšieho motoristického magazínu na Slovensku


Paríž 2016: Suzuki Ignis a SX4 S-Cross

Na medzinárodnom autosalóne v Paríži budú mať koncom septembra premiéru dva nové modely Suzuki.

Úplne nový kompaktný crossover Ignis (do Európy príde v januári 2017), oživuje vo viacerých prvkoch štýlový dizajn Suzuki, ktorý je neodmysliteľnou súčasťou dedičstva v dlhej histórii výroby terénnych automobilov tejto japonskej značky. Minimalistický exteriér nového Suzuki Ignis pôsobí sviežo a zároveň výrazne a čisto kultovo. Novinka obsahuje viacero ekologických technológií, využíva tuhú, ľahkú platformu novej generácie a ponúka aj kompaktný a ľahký SHVS pohon (Smart Hybrid Vehicle by Suzuki) s pomocným elektromotorom a účinným dobíjaním batérií. Výsledkom súčinnosti základného a pomocného pohonu  je efektívna spotreba paliva pri zachovaní priaznivých výkonových parametrov.

Ignis_front73       Ignis_side

V novom vyhotovení sa predstaví tiež SX4 S-Cross, ktorý má okrem iného vylepšený dizajn, pričom najväčšie zmeny sú badateľné najmä pri čelnom pohľade a kvalitnejší je po úpravách i interiér vozidla. Vozidlo tak ešte silnejšie evokuje svoju prináležitosť do kategórie SUV. K zmenám došlo aj pri pohone SX4 S-Cross. Po novom bude disponovať alternatívne dvomi turbo motormi BOOSTERJET s priamym vstrekovaním s objemom 1,0 a 1,4 litra. Tie nahradia pôvodný benzínový motor 1,6 litra.

S-Cross_front73      S-Cross_front_tilted

Na parížskom autosalóne budú vystavené aj ďalšie exponáty Suzuki: osobné vozidlá Vitara, Jimny, Baleno a klasický model Cervo z roku 1977, v Európe tiež známy ako SC100; ďalej motocykle SV650 a Moto GP či lodný motor DF300AP.
Suzuki (šr)

Pridať komentár

Vaša emailová adresa nebude zverejnená.

Odoslaním vyjadrujete súhlas s podmienkami Ochrany osobných údajov