Automagazin.sk
Oficiálne stránky najčítanejšieho motoristického magazínu na Slovensku


Volkswagen predstaví elektromobil!

Zdá sa, že kauza okolo dieselových motorov nakoniec koncern Volkswagen paradoxne posilní. Do roku 2025 totiž chce na trh uviesť viac než 30 elektromobilov. A prvý z nich, hoci zatiaľ iba ako štúdiu, predstaví už tento rok na autosalóne v Paríži.

K téme sa nedávno, v rozhovore pre nemecký magazín Wirtschafts Woche, vyjadril šéf značky Volkswagen Hebert Diess. Okrem iného prezradil, že vozidlo má veľkosťou zodpovedať modelu Volkswagen Golf, no súčasne má ponúknuť priestor pre batožinu na úrovni modelu Passat. Auto má mať s plne nabitými batériami dojazd 400 až 600 kilometrov. Sériová verzia má na trh prísť o dva až tri roky neskôr. A to bude iba začiatok.

Zatiaľ to totiž znie ako sci fi, no v roku 2025 má byť až štvrtina všetkých vyrobených vozidiel koncernu poháňaná elektromotorom. V praxi to znamená, že koncern na naše cesty ročne pošle dva až tri milióny elektromobilov! Na dosiahnutie tohto cieľa plánuje do rozvoja elektromobility investovať dvojciferné čiastky v miliardách €. Samozrejme, nebavíme sa iba modeloch s dvojitým W na kapote, v pláne je zabezpečenie zdieľania technológií a komponentov všetkými značkami koncernu (vrátane Porsche a Bentley). V takom prípade to už ale ako vzdialené sci fi rozhodne nevyzerá. Stačia tri platformy s viacerými verziami karosérie a plán je splnený.

pl

Pridať komentár

Vaša emailová adresa nebude zverejnená.

Odoslaním vyjadrujete súhlas s podmienkami Ochrany osobných údajov