Automagazin.sk
Oficiálne stránky najčítanejšieho motoristického magazínu na Slovensku


Automobilka zo SAE uviedla na trh terénny špeciál Zarooq Sand Racer

V Spojených arabských emirátov vznikla vlani prvá automobilka s názvom Zarooq Motors, ktorá v januári tohto roku uviedla na trh prototyp pretekárskeho terénneho špeciálu Sand Racer. V praxi ide v podstate o luxusnú kombináciu off-roadu a superšportového coupé.

Zarooq_04  Zarooq_05

Dvojmiestne vozidlo ako vyšité do pieskových, prašných a púštnych oblastí je dlhé 4,2 metra, široké 2,048 m, pričom vďaka štedrému využitiu karbónu váži len 1 000 kg. Kvôli ladnému preskakovaniu pieskových dún má rozloženie hmotnosti hodnotu 40:60 v prospech zadnej nápravy.

Zarooq_07  Zarooq_06

Limitovaný priestor pre pasažierov je spôsobený uložením agregátu pod zadnú nápravu. Stroj poháňa vidlicový šesťvalec s objemom 3,5 litra z Nissanu 350Z, ktorý vďaka dvojici turbodúchadiel ponúka výkon presahujúci 368 kw (500 koní).

Zarooq_02  Zarooq_03

Cena vozidla od dubajskej automobilky sa pohybuje okolo 100 000 dolárov. Pokiaľ by ste čakali nejaký sofistikovaný systém prenosu výkonu na všetky štyri kolesá, budete prekvapení. Jednoduchá šesťstupňová prevodovka s hydrodynamickým meničom posiela výkon motoru len na zadné kolesá. O dizajn vozidla sa postaral Anthony Jannarelly, ktorý navrhoval aj Lykan Hypersport.

-jj-

Pridať komentár

Vaša emailová adresa nebude zverejnená.

Odoslaním vyjadrujete súhlas s podmienkami Ochrany osobných údajov