Automagazin.sk
Oficiálne stránky najčítanejšieho motoristického magazínu na Slovensku


Tesla Model S je už dostupný aj pre vaše deti

Tak a je to! Automobil Tesla Model S môžu odteraz šoférovať aj vaše deti vo veku od 3 do 8 rokov (pozn. do 35 kg). Je to vďaka kolaborácii výrobcu hybridných elektroautomobilov a spoločnosti s 99-ročnou tradíciou Radio Flyer, ktorá je v zámorí známa výrobou detských vozíkov a trojkoliek.

Tesla_model_S_01  Tesla_model_S_02

Malá Tesla Model S má len jedno sedadlo, pričom lithium-ionová batéria je podstatne ľahšia ako konvenčná batéria s olovenými článkami. Dobíjať ju môžete pod otvorom na rovnakom mieste ako u skutočného Modelu S, ale ju vybrať z auta.

Tesla_model_S_00  Tesla_model_S_05

Nabíjanie batérie trvá údajne asi tri hodiny, pričom maximálna rýchlosť „minimodelu“ je 5 alebo 10 km/h. Medzi týmito limitmi je možno prepínať pod viečkom batožinového priestoru vedľa batérie. Detský Model S používa štandardne batériu s kapacitou 140 Wh, za príplatok ale môžete mať 190 Wh.

Tesla_model_S_07  Tesla_model_S_08

Rovnako ako skutočná Tesla aj jej detská verzia disponuje batožinovým priestorom pod prednou kapotou. Mladí automobiloví nadšenci sa budú cítiť ako doma, pretože v interiéri sa dá pripojiť iPod, či smartfón do audiosystému vozu.

Tesla_model_S_10  Tesla_model_S_06

Záujemcovia si môžu dokonca vybrať autíčko v troch autentických farbách – metalízy Midnight Silver a Deep Blue a viacvrstvovej červenej. Základná verzia detskej Tesly Model S stojí 499 dolárov (447 eur), ale keď si doobjednáte dostupné príplatky, dostanete sa až na cenu okolo 800 dolárov (717 eur).

-jj-

Pridať komentár

Vaša emailová adresa nebude zverejnená.

Odoslaním vyjadrujete súhlas s podmienkami Ochrany osobných údajov