Automagazin.sk
Oficiálne stránky najčítanejšieho motoristického magazínu na Slovensku


Futbalisti Leicester City „vyfasovali“ za odmenu luxusné BMW i8

Husársky kúsok sa podaril v minulej sezóne futbalistom Leceisteru City, keď získali v anglickej Premier League historický titul. Pred štartom novej sezóny čakalo preto na hráčov „líšok“ milé prekvapenie v podobe luxusných automobilov BMW i8.

LC_01  NINTCHDBPICT000256930518

Majiteľ klubu, ktorým je thajský obchodník Vichai Srivaddhanaprabha, nechal pred štadiónom King Power odstaviť 19 modelov BMW i8. Cena jedného vozidla z bavorskej automobilky sa pohybuje okolo 117 910 eur a celkovo tak ázijský vlastník musel vynaložiť na spomínaný autopark 2 240 290 eur.

LC_08  LC_06

BMW i8 je športový plug-in hybrid, ktorý spája výhody inovatívneho elektromotoru a technológií spaľovacieho motoru. Zrýchlenie z nuly na sto zvládne za 4,4 sekundy a dojazd čisto na elektrinu je 37 kilometrov. Celkový výkon auta je 266 kW/570 Nm.

LC_09  LC_11

Srivaddhanaprabha však nemal hlboko do vrecka. Okrem toho, že jeho majetok sa odhaduje na 3,3 miliardy dolárov, zinkasoval jeho futbalový klub za zisk anglického titulu neuveriteľných 93,3 milióna libier (110 010 611 eur). Všetky BMW i8 boli dodané v klubovej modrej farbe „Protonic“. Majú však jednu vadu na kráse – miliardár ich obstaral s ľavostranným riadením, čo je na Britských ostrovoch trochu nepraktické, pretože sa tam jazdí vľavo. Ani tento úlet však žiadnemu hráčovi pochopiteľne nevadil.

LC_03  LC_05

Radosť však neprežívajú všetci hráči. Hoci Leicester oficiálne disponoval 23-členným kádrom, štyria futbalisti vyšli naprázdno. Trochu prekvapujúco medzi nimi figuruje aj francúzsky legionár  N´Golo Kante, ktorý bol jedným z ťahúňov „líšok“ v minulom ročníku. Lenže v lete prestúpil za 30 miliónov libier do konkurenčnej FC Chelsea. Spoločne s ním sa štvorkolesový športiak neušiel ani Joe Dodoovi, Andrejovi Kramaričovi a Yohanovi Benalouanemu.

-jj-

Pridať komentár

Vaša emailová adresa nebude zverejnená.

Odoslaním vyjadrujete súhlas s podmienkami Ochrany osobných údajov