Automagazin.sk
Oficiálne stránky najčítanejšieho motoristického magazínu na Slovensku


Mercedes-Benz: Inteligentná pomôcka pre záchranárov

07Záchranárska aplikácia Rescue Assist App  spoločnosti Mercedes-Benz podporuje záchranárov na mieste zásahu. Cez smartphon alebo tablet je možný rýchly prístup k tiesňovým mapám rôznych automobilov. Najnovšia aktualizácia umožňuje trojrozmerné pohľady a zastúpenia v časovej realite.

V rozvinutejších záchranárskyh kartách všetkých osobných automobilov a ľahkých úžitkových vozidlách Mercedes-Benz sú uložené všetky modely a niektoré Fuso varianty obchodnej značky Daimler Trucks. Uložené digitálne informácie sú pre záchranárov často nevyhnutným zdrojom informácií, aby mohli rýchlo a bezpečne zachrániť cestujúcich z havarovaných vozidiel. Na núdzovej karte je prehľad bezpečnostných komponentov, ako sú airbagy, batérie a palivové potrubie. V elektrických a hybridných vozidlách sú tiež uvedené všetky vysokonapäťové komponenty. S pomocou trojrozmerného pohľadu môžu záchranári rýchlejšie rozpoznať, kde sa môžu bezpečne zasiahnuť. Všetky súčasti vozidla sú fotorealistické, extrémne presné a zobrazia sa v podľa poškodeného vozidla, čo je veľká výhoda pre záchranné služby na mieste činu.

Ďalšou výhodou záchrannej aplikácie spoločnosti Mercedes-Benz je, že nie je potrebná žiaden on-line prístup. Aplikácia je aj v režime offline aktívna, takže nestráca sa čas pri záchrannej akcii. Každá nové vozidlá Mercedes-Benz, smart a Fuso sú štandardne vybavené dvoma QR kódami, ktoré sú viditeľné na B-stĺpikoch a na vnútornej strane veka nádrže. Akonáhle je QR kód naskenovaný pomocou fotoaparátu v telefóne alebo tablete, otvorí sa v Rescue Assist príslušná záchranná karta. Majiteľom starších vozidiel príslušný QR kód dodá ich servisný partner Mercedes-Benz bezplatne. Aplikácia je neustále aktualizovaná a je k dispozícii v 24 jazykoch pre iOS a Android. Download je zadarmo.

MB (šr)

Pridať komentár

Vaša emailová adresa nebude zverejnená.

Odoslaním vyjadrujete súhlas s podmienkami Ochrany osobných údajov