Automagazin.sk
Oficiálne stránky najčítanejšieho motoristického magazínu na Slovensku


Pozlátený Nissan GT-R v Dubaji

Dubaj je známy pre svoje extravagancie pokiaľ ide o autá. Nedávno tam predviedli model Nissan GT-R s povrchom karosérie z drahých kovov, takže cena vozidla stúpla na 1 milión dolárov.

Automobil Nissan GT-R R35 plne pozlátili v spolupráci so spoločnosťou  Artis Kuhl Racing. Dal sa vidieť na výstave Automechanika Dubaji 2016. Zlato pokrýva celé vozidlo a je zdobené elegantnými rytinami, ktoré vytvoril majster rytec Takahiko Izawa.

Príloha bez názvu 00240

Bežný Nissan GT-R R35 poháňa 3,8-litrový vidlicový šesťvalec twin turbo s výkonom slušného stáda 545 koní (400 kW) a 612 Nm krútiaceho momentu, ale toto auto je trochu viac nadupané  s pridaným výkonom 603 kW/820 k, ktorý sa prenáša na všetky štyri kolesá cez 6-stupňovú dvojspojkovú sekvenčnú prevodovku, pričom ýchlostné stupne možno meniť aj s páčkami radenia pod volantom. Ako vidno, zlatému  GT-R nejde len o vzhľad, ale má aj silu, ktorá zodpovedá kráľovskému vzhľadu a môže bleskovo prekonať mnohé rýchle superautá v meste. Nissan GT-R zrýchľuje z pokoja na 100 km/h za menej ako 3 sekundy.

DriveSpark (šr)

Pridať komentár

Vaša emailová adresa nebude zverejnená.

Odoslaním vyjadrujete súhlas s podmienkami Ochrany osobných údajov