Automagazin.sk
Oficiálne stránky najčítanejšieho motoristického magazínu na Slovensku


Renault vyrobil miliónte Kangoo druhej generácie

Renault  vyrobil v závode Maubeuge miliónty automobil druhej generácie modelu Kangoo. Pôvodne prišiel na trh v roku 1998 a potom prešiel faceliftom v roku 2007.

Model Kangoo je teraz k dispozícii v dvoch vyhotoveniach: jednak ako vozidlo na nevšedné zážitky vo voľnom čase pre maloodberateľov a ako ľahké úžitkové vozidlo pre firemných zákazníkov. Na trh prichádza v troch veľkostiach – Kangoo Compact, Kangoo Express a Kangoo Maxi – rovnako aj ako elektrická verzia, Kangoo Z.E.

Vlani mala verzia vo vyhotovenia ako ľahké úžitkové vozidlo podiel  64 % z celkovej produkcie Kangoo. Minulý rok až do 90 % vyrobených modelov Kangoo (PC + ĽÚV) poháňal vznetový motor, 7 % malo benzínové pohonné jednotky  a 3 % malo elektrický pohon.

Celý modelový rad ľahkých úžitkových vozidiel Renault sa vyrába vo Francúzsku. Modely Trafic a Master Van schádzajú z výrobných pásov v Sandouville a Batilly. Automobilka v Maubeuge zas produkuje model Citan pre partnera Renaultu Daimler.

Konečným cieľom pre miliónte Kangoo je Japonsko.

Hoci Francúzsko, Španielsko a Nemecko sú tri hlavné trhy pre Kangoo, jeho popularita rastie najmä v Japonsku, kde vlani predali 1 679 kusov tohto modelu, čo predstavuje jednu tretinu všetkých predajov Renaultu v krajine vychádzajúceho slnka. A Japonci milujú svoje Kangoo! Každý rok sa majitelia zhromaždia na úpätí hory Fuji na Kangoo Jamboree. Vlani sa zúčastnilo siedmeho ročníka tohto podujatia viac ako tisíc majiteľov modelu Kangoo. V polovici mája 2016  bude  ďalšie jedinečné a nezabudnuteľné zhromaždenia týchto obľúbených modelov.

Renault (šr)

Pridať komentár

Vaša emailová adresa nebude zverejnená.

Odoslaním vyjadrujete súhlas s podmienkami Ochrany osobných údajov