Automagazin.sk
Oficiálne stránky najčítanejšieho motoristického magazínu na Slovensku


Mercedes-Benz E: svetové novinky

Nová Trieda E značky Mercedes-Benz prináša mnohé inovácie aj v oblasti nových technológií.

Viaceré najmä v interiéri s veľkorysou priestorovou architektúrou, vysokokvalitnými materiálmi (vrátane prírodných ako drevo s pórmi a prúdnicami či koža) a novými atraktívnymi farebnými kombináciami (osobitne rozmanitých tónov hnedej). Medzi inováciami vyniká široký dvojitý displej novej generácie s vysokým rozlíšením (1 920 x 720 pixlov) s uhlopriečkou 31,2 cm (12,3 palca), ktorý pri podsvietení akoby sa s celým širokouhlým kokpitom voľne vznášal. Nové sú i prvýkrát v automobile použité dotykové ovládacie tlačidlá na volante. Horizontálnym a vertikálnym posúvaním prstov (ako pri smartfóne) a po vybratí voľby stlačením umožňujú ovládanie informačného a zábavného systému bez nutnosti zložiť ruky z volantu. Nechýba nový inteligentný grafický dizajn s vizualizáciami a animáciami (napríklad fungovania asistenčných systémov) a zjednodušená logika ovládania.

E-Klasse DesigskizzeE-Class design sketch       E-Klasse Interieur E-Class Interior

Na želanie je pre novinku dostupné i rozšírené individuálne nastaviteľné náladové osvetlenie interiéru až so 64 farbami. Interiér novej Triedy E ponúka tiež ergonomické sedadlá s kultivovaným športovým vzhľadom. Popri základnom vyhotovení z látky aj v líniách: AVANTGARDE, AMG, EXCLUSIVE i designo.  Mimoriadny zvukový zážitok sériovo zabezpečuje systém Frontbass. Ozvučovací systém Burmester® High-End s trojrozmerným priestorovým zvukom využíva prvýkrát i štyri stropné reproduktory. Nechýbajú výškové reproduktory v prednom trojuholníku zrkadla, ktoré sa pri zapnutí systému vysunú a zaujmú najlepšiu ozvučovaciu polohu.

Číre svetlomety
Typické pre novú Triedu E sú číre predné svetlomety s dvojitou obrvou z polykarbonátu odolného voči poškriabaniu. V noci i cez deň odlišujú vizuálne jasne od ostatných vozidiel novú Triedu E modré svetelné plochy svetlometov MULTIBEAM LED z ktorých každý využíva 84 jednotlivo ovládaných vysokovýkonných LED. Použitý Intelligent Light System má ako svetovú novinku po prvýkrát čisto elektronicky otáčané dynamické osvetlenie zákrut. K dispozícii je i veľa nových funkcií svetiel, ktoré zvyšujú bezpečnosť jazdy v noci ako napríklad novo vyvinuté osvetlenie do zlého počasia, mestské osvetlenie a takisto osvetlenie pri prejazde križovatkou, založené na navigácii.
Novú Triedu E ž zreteľne identifikujú jednodielne zadné svietidlá dostupné aj v kompletnom vyhotovení s technológiou LED a so zvláštnym brilantným leskom, ktorý pripomína hviezdny prach.

MB (šr)

Pridať komentár

Vaša emailová adresa nebude zverejnená.

Odoslaním vyjadrujete súhlas s podmienkami Ochrany osobných údajov