Automagazin.sk
Oficiálne stránky najčítanejšieho motoristického magazínu na Slovensku


Hyundai Tucson má „srdce“ zo Slovenska a už vyše 700 majiteľov

Tucson sa pomaly, ale isto stáva aj na Slovensku megahviezdou v segmente SUV. Za pár mesiacov si ho domov doviezlo až 500 šťastných majiteľov, ďalších vyše 200 si ho už objednalo a dostane ho v najbližších mesiacoch.

Záujem prekonáva aj očakávania koncernu a tie boli naozaj vysoké. Hyundai totiž chce novým modelom nadviazať na svoju povesť lídra v segmente SUV, v ktorom na Slovensku potešil už viac ako 10 000 spokojných motoristov. Koncern si dal preto naozaj záležať a  Tucson svojím výrazným dizajnom a rozsiahlym využitím nových technológií priniesol ďalší posun vo vnímaní značky.

„Záujem slovenských motoristov o Tucson nás veľmi príjemne prekvapil už v začiatkoch a podľa našich odhadov bude ešte výrazne rásť. Z našich štatistík vyplýva, že Slováci majú najradšej Tucson vo farbe White Sand (piesková metalíza), s výbavou Style a s motorom 1.7 CRDI. Teší nás to o to viac, že spomínaný motor sa vyrába na Slovensku.“ uviedla Marcela Divičanová zo spoločnosti Hyundai Motor Slovensko.

Tucson zaujal Slovákov nielen svojím výrazným a atletickým dizajnom, ale aj extenzívnym využitím nových technológií. Výrazný vzhľad dosiahli jeho tvorcovia modelovaným povrchom, expresívnymi proporciami, ostrými líniami a šesťuholníkovou maskou chladiča. To sú, mimochodom, základné prvky dizajnového smeru Fluidic Sculpture 2.0, ktorý koncern prvýkrát použil pri sedane Hyundai Genesis a teraz aplikoval aj na Tucson. Charakterová línia v profile písmena „Z“ nad výrezmi zadných blatníkov zvýrazňuje energický postoj vozidla na ceste. Zadná časť karosérie má čisté línie, ktoré zvýraznia úzke zadné svetlá a dodajú modelu imidž dravosti. Vycibrený interiér kombinuje eleganciu s ergonómiou a poskytuje skutočne zmyselný zážitok. Ďalšia výrazná novinka spočíva v tom, že okrem zvárania sa najnovšie využilo aj lepenie jednotlivých dielcov. Tento postup zabezpečil Tucsonu dve neoceniteľné výhody. Zvýšil torznú tuhosť a tým aj bezpečnosť a zároveň znížil celkovú hmotnosť vozidla.

Tucson, ktorý sa dokonca vyrába a kompletizuje v českých Nošoviciach, má okrem iného aj jednu z najširších ponúk motorov vo svojej triede. Dva benzínové motory s priamym vstrekovaním paliva a tri turbodiesely. Novinkou je motor 1.6 T-GDI, ktorý sa montuje tiež so 7-stupňovou prevodovkou DCT s dvomi spojkami, ktorá umožňuje automatický režim aj manuálne radenie. Ceny, samozrejme, variujú v závislosti od motora, ale aj od výbavy, ale vo všetkých prípadoch sú nastavené vysoko konkurenčne. Kategóriu Family ponúka Hyundai už od 19 990 €, Style od 22 490 € a najvyššiu Premium od 27 790 €. Slováci si dosiaľ najčastejšie kupujú Tucson v cene 22 490 €. Až 82 % áut sa predá s výbavou Style a Premium. V prípade, že sa záujemcovia rozhodnú prefinancovať vozidlo cez Ľahké splátky, môžu mať Tucson už za 162 € mesačne.

Komfort vodiča a jeho spolujazdcov je v Tucsone na prvom mieste. K jednotlivým prvkom patria inteligentné, elektricky ovládané dvere batožinového priestoru (otvoria sa po priblížení osoby s elektrickým kľúčom vo vrecku), odomykanie a štartovanie bez kľúča, elektronická parkovacia brzda alebo parkovací automat umožňujúci zaparkovať paralelne aj kolmo.

Vizuálne hlavnou časťou stredovej konzoly je veľký dotykový monitor navigačného systému novej generácie, trojnásobne rýchlejší ako predchádzajúce systémy. Súčasťou kompletu je sedem rokov bezplatné poskytovanie služieb TomTom LIVE. Nový audio systém s CD prehrávačom obsahuje USB vstupy a AUX pripojenie mobilných prehrávačov a systém na autonómne núdzové brzdenie s tromi operačnými režimami: chodci, mesto a medzimestská premávka. Tento systém automaticky začne brzdiť, keď zaznamená riziko kolízie s iným idúcim vozidlom. Okrem toho vám pri jazde pomôže asistenčný systém, ktorý zabráni neúmyselnému opusteniu jazdného pruhu. K tomu všetkému treba pripočítať aj nový podvozok na stabilnú jazdu a optimistické predpovede odborníkov o úspechu Tucsonu začínajú naberať reálne kontúry. Keďže koncern si je kvalitou svojich modelov jednoznačne istý, ponúka päťročnú záruku na každý z nich, a to bez akéhokoľvek obmedzenia najazdených kilometrov.

Hyundai, DK

Pridať komentár

Vaša emailová adresa nebude zverejnená.

Odoslaním vyjadrujete súhlas s podmienkami Ochrany osobných údajov