Automagazin.sk
Oficiálne stránky najčítanejšieho motoristického magazínu na Slovensku


Nissan Juke: Poskladaný v Británií

Pri príležitosti oslavy 5. výročia tohto modelu a jeho 700 000 predaných vozidiel nadviazala spoločnosť Nissan spoluprácu s britským umelcom s cieľom vytvoriť origami vozidla Juke v životnej veľkosti.

Táto prepracovaná papierová replika, ktorú ručne vytvoril umelec Owen Gildersleeve v presných rozmeroch súčasného vozidla Juke, odkazuje na japonské korene vozidla a je inšpirovaná tými úplne prvými krokmi pri navrhovaní vozidiel – dostať myšlienky na papier.

Owen na tejto práci strávil viac ako 200 hodín a zložil viac ako 2 000 hárkov papiera, ktoré mu umožnili zhotoviť detailnú skulptúru.

Origami vozidla Juke nesie odvážne dizajnové prvky, ako sú blatníky, svetlá a mriežka chladiča, ktoré dávajú modelu v skutočnej veľkosti jeho charakteristický výraz.

juke origami b      Juke Origami a

Odvážny a výrazný štýl Nissanu Juke bol kľúčovým faktorom úspechu tohto modelu. Spoločnosť Nissan uvedením vozidla na trh vytvorila celkom nový sektor „kompaktných crossoverov“, ktorý motoristom ponúka z dizajnového pohľadu niečo úplne iné než ktorékoľvek iné vozidlo na cestách.

 Vozidlo Juke, vyrábané v závode spoločnosti Nissan v Sunderlande, tento rok oslávi svoje piate narodeniny. Od októbra 2010, keď sa začali prvé dodávky, sa len v Spojenom kráľovstve predalo viac ako 150 000 modelov Juke a po celej Európe ich celkovo bolo viac ako 700 000. Stal sa preto najpredávanejším kompaktným crossoverom na tomto kontinente.

Dlhodobú budúcnosť vozidlu Juke v Británii nedávno spoločnosť Nissan zabezpečila svojím vyhlásením, že tento závod v Sunderlande bude vyrábať novú generáciu vozidla Juke. Závod tiež dostane ďalšiu investíciu vo výške 100 miliónov libier a do roku 2020 má istú budúcnosť.

Origami modelu Juke predstavili spoločne s oslavami Svetových dní origami, ktoré medzi 24. októbrom a 11. novembrom prebiehajú po celom svete.

 Origami vozidla Nissan Juke si môžete pozrieť na tomto videu:

 www.youtube.com/watch?v=a5IUJ_DcTXk&feature=youtu.be

Nissan, dk

Pridať komentár

Vaša emailová adresa nebude zverejnená.

Odoslaním vyjadrujete súhlas s podmienkami Ochrany osobných údajov