Automagazin.sk
Oficiálne stránky najčítanejšieho motoristického magazínu na Slovensku


Mercedes-Benz a 4MATIC: oslava ako sa patrí

Off Road Fest 2015: veľkolepá akcia s týmto názvom, venovaná jazde v teréne a vynikajúcim vozidlám s pohonom všetkých kolies 4MATIC sa uskutočnilo v areáli Vojenských lesov Záhorie.

IMG_7353 (1)

Stredobodom zájmu boli vozidlá s pohonom 4MATIC. Ten práve slávi 30. výročie svojho vzniku a využitia v automobiloch Mercedes-Benz. Generálne zastúpenie vozidiel Mercedes-Benz na Slovensku Mercedes-Benz Slovakia s.r.o. a Motor-Car Group pripravili pre svojich zákazníkov a pozvaných hostí neuveriteľných 65 automobilov, aby si v nich vyskúšali jazdu v náročných podmienkach tzv. Slovenskej Sahary. Okrem už spomínaných mercedesov boli pripravené poctivé teréniaky značky Jeep, no v teréne bolo možné vyskúšať aj SUV značiek Kia a Honda.

SONY DSC

Účastníci mali na výber tri rôzne obtiažne trate. Najťažšia, „céčko“, obsahovala aj náročné zákruty a výjazdy i klesania v hlbokom piesku a brod cez vodný tok. Tu už museli ukázať čo vedia nielen autá, ale aj ich vodiči a inštruktori na sedadle spolujazdca. komfort a ľahkosť, s akou terénna Mercedesy a Jeepy aj takéto podmienky zdolávali, bola presvedčivá a pôsobivá.

SONY DSC
Okrem vynikajúce trate, automobilov, veľkorysého zázemia i prítomosti vedenia oboch spoločností dotvárala nezameniteľnú atmosféru spolupatričnosti priateľov luxusu a jazdy v teréne aj „živá“ kapela a perfektná organizácia všetkých detailov nevšednej akcie.

SONY DSC
Dalibor Klíma, foto: autor

Pridať komentár

Vaša emailová adresa nebude zverejnená.

Odoslaním vyjadrujete súhlas s podmienkami Ochrany osobných údajov