Automagazin.sk
Oficiálne stránky najčítanejšieho motoristického magazínu na Slovensku


Novinky značky Škoda

Po premiére na autosalóne vo Frankfurte prichádzajú na trh  novinky modelového radu značky Škoda: odteraz je k dispozícii rozšírená paleta modely Rapid Monte Carlo, Rapid Spaceback ScoutLine a Octavia RS 4 × 4.

OcRS_4x4

Modelom Rapid Monte Carlo rozširuje česká automobilka svoju rodinu vozidiel Monte Carlo na šesť. Rapid Monte Carlo sa od svojich súrodencov odlišuje už na prvý pohľad. Osobitý charakter vozidla podčiarkujú čierna kolesá z ľahkých zliatin, rovnako ako čierno lakovaný rámik masky chladiča, kryty vonkajších spätných zrkadiel, predné a zadné spojler, prahové lišty a difúzor na zadnej časti vozidla. Na oboch stĺpcoch B sa nachádza plaketa Monte Carlo. Zadné bočné sklá a sklo piatych dverí majú vyšší stupeň tónovania, podobne ako zadné skupinové svetlá. Súčasťou sériovej výbavy sú 16-palcové kolesá z ľahkých zliatin Italia, elektricky nastaviteľné a vyhrievané vonkajšie spätné zrkadlá, xenónové svetlomety a čierno podfarbené hmlové svetlomety. Výrazným športovým charakterom sa vyznačuje aj interiér so športovými sedadlami, hliníkovými pedálmi a malým koženým paketom, obsahujúcim červené stehovanie na športovom volante, hlavici radiacej páky a madle páky ručnej brzdy. Rovnako ako Rapid Spaceback má aj liftback vo vyhotovení Monte Carlo všetky dostupné pohonné jednotky. Zákazníci sa môžu tešiť aj na model Rapid Spaceback ScoutLine. Tento kompaktný hatchback je teraz prvýkrát k dispozícii aj v špeciálnom outdoorovom vyhotovení. Novinka prichádza s čierno-strieborne lakovanými nástavcami nárazníkov, čierno lakovanými plastovými krytmi prahov a podbehov, striebornými kolesami z ľahkých zliatin a strieborne lakovanými krytmi vonkajších spätných zrkadiel. Štandardná výbava zahŕňa 16-palcové kolesá z ľahkých zliatin Rock, kryty vonkajších spätných zrkadiel v odtieni strieborná Reflex, predné hmlové svetlomety s funkciou Corner, diódové svetlá pre denné svietenie, asistent pre rozjazd do kopca, malý kožený paket s multifunkčným volantom, tempomat a ďalšie prvky výbavy .

Prvým vozidlom Octavia RS s pohonom všetkých kolies rozširuje česká automobilka svoju ponuku modelov RS o ďalší veľmi atraktívny variant. Nový model Octavia RS 4 × 4 je dokonalým autom pre všedný deň aj voľný čas a skutočne univerzálne vozidlo pre takmer každú situáciu. S atraktívnou kombináciou automatickej dvojspojkovej prevodovky (DSG) a pohonu všetkých kolies zrýchľuje Octavia RS 4 × 4 z 0 na 100 km /h iba za 7,6 s a dosahuje maximálnu rýchlosť 228 km /h. Výrazný vzhľad podčiarkujú športové dizajnové prvky, kolesá z ľahkých zliatin, jadrný zvukový prejav a športovo ladený interiér. Kým Octavia RS s pohonom predných kolies má na výber manuálnu  a automatickúprevodovkou, verzia s pohonom všetkých kolies sa bude dodávať výhradne s automatickou šesťstupňovou prevodovkou DSG.

Prvé exempláre zamieria do showroomov počas novembra tohto roku.

Škoda Auto (šr)

Pridať komentár

Vaša emailová adresa nebude zverejnená.

Odoslaním vyjadrujete súhlas s podmienkami Ochrany osobných údajov