Automagazin.sk
Oficiálne stránky najčítanejšieho motoristického magazínu na Slovensku


Kia Sportage: nový a výraznejší dizajn

Spoločnosť Kia Motors Europe uverejnila prvé oficiálne fotografie exteriéru úplne novej Kia Sportage. Úplne nová Kia Sportage absolvuje svoj svetový debut na frankfurtskom medzinárodnom autosalóne 15. septembra 2015.

Úplne nová Kia Sportage, ktorá vstupuje už do svojej štvrtej generácie, predstavuje odvážny a pokrokový dizajn, ktorý z akéhokoľvek uhla pohľadu pôsobí dynamicky a agilne a ktorý stavia na optickej vizuálnej harmónii s charakteristickými krivkami plynulo vedenými povrchom karosérie. Dizajn nového SUV vytvára príjemný harmonický kontrast medzi napätím z ostrých línií a hladkými povrchovými plochami, ktoré môžeme nájsť na väčšine moderných bojových stíhačiek.

All-New Kia Sportage (1)        All-New Kia Sportage (3)

Najväčšou zmenou je predná maska – predné svetlomety už nie sú súčasťou masky chladiča, namiesto toho prenikajú ďalej dozadu pozdĺž vonkajších hrán ostrejšie tvarovanej kapoty a výrazne mohutnejších okrajov blatníkoch. Nižšia a širšia maska chladiča v štýle tigrieho nosa, hlásajúca príslušnosť ku značke Kia, opticky vypĺňa spodné partie prednej masky, čo vytvára impozantný vzhľad a stabilnejší postoj.

Úplne nová Kia Sportage je charakteristická športovejším a ešte viac skoseným bočným profilom. Pri bočnom pohľade si nová Kia Sportage zachováva charakteristickú šípovú siluetu predchádzajúcej generácie s klesajúcou líniou strechy smerom k zadnej časti vozidla. Zaujme aj výrazne dlhší predný, resp. kratší zadný previs a dlhší rázvor náprav. Hladká karoséria, výraznejšie okraje blatníkov a ostré línie dodali novej Kia Sportage dynamickejší a atletickejší vzhľad.

Horizontálne členenie a výraznejšie objemy zadnej časti zdôrazňujú celkovú šírku a dodávajú tak kompaktnému SUV stabilnejší vzhľad. Štíhle združené svetlomety zadnej časti, inšpirované konceptom Kia Provo z roku 2013, nadväzujú na líniu, tiahnucu sa celou šírkou piatych dverí, zatiaľ čo smerové a spätné svetlá sú od seba oddelené a umiestnené o niečo nižšie, to všetko v záujme optického rozšírenia a vyššej stability pri pohľade na spodnú polovicu vozidla.

Dizajn novej Kia Sportage pochádza z európskeho dizajnového štúdia Kia Motors vo Frankfurt nad Mohanom a podieľali sa na ňom aj ďalšie dizajnérske štúdiá Kia Motors v juhokórejskom Namyangu a americkom Irvine v Kalifornii.

KIA, DK

 

Pridať komentár

Vaša emailová adresa nebude zverejnená.

Odoslaním vyjadrujete súhlas s podmienkami Ochrany osobných údajov