Automagazin.sk
Oficiálne stránky najčítanejšieho motoristického magazínu na Slovensku


Mercedes-Benz C Coupé: Poteší srdce aj rozum.

Mercedes-Benz rozširuje rodinu Triedy C o nové Coupé.

Jeho príťažlivý dizajn pôsobí atleticky a športovo a stelesňuje moderný luxus. Zároveň pozdvihlo stvárnenie jeho veľkoryso skoncipovanej kabíny eleganciu a štýl na novú úroveň. Dynamický podvozok, na želanie s pneumatickým pružením, je základom pre agilné jazdné vlastnosti a radosť z jazdy. Prispievajú k tomu zníženie hmotnosti, excelentná aerodynamika a výkonné pohonné jednotky. Nové asistenčné systémy ponúkajú nebývalú bezpečnosť, Na trh príde v decembri tohto roku.

Mercedes-Benz C-Klasse Coupé C 300, Selenit Grau, Leder Cranber        Mercedes-Benz C-Klasse Coupé (C 205) 2015 Mercedes-Benz C-Class

Na dĺžku narástlo nové kupé Triedy C o 95  mm pri predĺženom rázvore o 80 mm a na šírku o 40 mm. Zväčšil sa tým komfort v kabíne pre vodiča a spolucestujúceho vpredu a priestor pre kolená a hlavy cestujúcich na všetkých sedadlách je väčší.

Spoľahlivé zážihové a vznetové štvorvalce s ECO Start-Stopp-funkciami zabezpečujú športové jazdné výkony. Všetky spĺňajú normu Euro 6 a oproti predchodcom majú o 20 percent menšiu spotrebu.  Výkony benzínových motorov siahajú od 1,6-litrového štvorvalca v modeli  C 180 od 115 kW/156 k cez 2-litrové modely  C 200 (135 kW/184 k) a C 250 (155 kW/211 k) až po C 300 tiež s dvojlitrom a výkonom 180 kW/245 k.

Dvojicu vznetových modelov poháňajú vylepšené štvorvalce s výkonom 125 kW(170 k) alevo 150 kW (204 k). Disponujú technológiou SCR (Selective Catalytic Reduction) na zníženie škodlivín vo výfukových plynoch.

mb (šr)

Pridať komentár

Vaša emailová adresa nebude zverejnená.

Odoslaním vyjadrujete súhlas s podmienkami Ochrany osobných údajov