Automagazin.sk
Oficiálne stránky najčítanejšieho motoristického magazínu na Slovensku


Nový Hyundai Tucson: od 18 990 €

Hyundai chce novým modelom nadviazať na tradíciu lídra v segmente SUV, v ktorom na Slovensku potešil už viac ako 10 000 spokojných motoristov. V cene 18 990 € za model Tucson 1,6 GDi COMFORT je už zahrnutý bonus 1500 €, ktorý možno využiť spolu s ďalšími benefitmi.

Do konca septembra môžu motoristi využiť aj ponuku na LED stretávacie svetlá pre verziu Style za polovičnú cenu. Ak sa záujemcovia rozhodnú financovať vozidlo cez „Ľahké splátky“, môžu mať Tucson už za 162 € mesačne spolu s havarijným poistením a zimnými pneumatikami za výhodnú cenu.

Nový Hyundai Tucson prichádza ako náhrada za model ix35. Bude mať jednu z najširších ponúk motorov vo svojej triede. Dva benzínové motory s priamym vstrekovaním paliva a tri turbodiesely. Novinkou je motor 1.6 T-GDI – bude sa montovať tiež so 7-stupňovou prevodovkou DCT s dvomi spojkami, ktorá umožňuje automatický režim aj manuálne radenie. Kategóriu Family ponúka Hyundai už od 19 990 €, Style od 22 490 € a najvyššiu Premium od 27 790 €.

Tucson c       Tucson a

Slovenských motoristov bude určite zaujímať, že Tucson má, obrazne povedané, aj slovenské korene. Vozidlo síce vyrábajú v českých Nošoviciach, ale motor schádza z linky v Žiline. Továreň je momentálne vyťažená na maximum, keďže záujem o tento model je obrovský. Podľa  odborníkov ani nečudo – dizajn a technológie sú naozaj na najvyššej úrovni. Výrazný vzhľad je dosiahnutý modelovanými povrchmi, expresívnymi proporciami, ostrými líniami a šesťuholníkovou maskou chladiča. To sú, mimochodom, základné prvky dizajnového smeru Fluidic Sculpture 2.0, ktorý koncern prvýkrát použil pri sedane Hyundai Genesis a ktorý teraz aplikoval aj pri Tucsone. Charakterová línia v profile písmena „Z“ nad výrezmi zadných blatníkov zvýrazňuje energický postoj vozidla na ceste. Zadná časť karosérie má čisté línie, ktoré zvýraznia úzke zadné svetlá a modelu dodajú imidž dravosti. Vycibrený interiér kombinuje eleganciu s ergonómiou a poskytuje skutočne zmyselný zážitok. Ďalšia výrazná novinka spočíva v tom, že okrem zvárania sa po novom využilo aj lepenie jednotlivých dielcov. Zvýšila sa torzná tuhosť a tým aj bezpečnosť a znížila sa celková hmotnosť vozidla.

Tucson d

K jednotlivým prvkom patria inteligentné, elektricky ovládané dvere batožinového priestoru (otvoria sa po priblížení osoby s elektrickým kľúčom vo vrecku), odomykanie a štartovanie bez kľúča, elektronická parkovacia brzda alebo parkovací automat umožňujúci zaparkovať paralelne aj kolmo.

Vizuálne hlavnou časťou stredovej konzoly je veľký dotykový monitor navigačného systému novej generácie, trojnásobne rýchlejší ako predchádzajúce systémy. Súčasťou kompletu je sedemročné bezplatné poskytovanie služieb TomTom LIVE.Nový audiosystém s CD prehrávačom obsahuje USB vstupy a AUX pripojenie mobilných prehrávačov a systém na autonómne núdzové brzdenie s tromi operačnými režimami: chodci, mesto a medzimestská premávka. Tento systém začne automaticky brzdiť, keď zaznamená riziko kolízie s iným vozidlom idúcim vpredu alebo s chodcom. Okrem toho pri jazde pomôže asistenčný systém, ktorý zabráni neúmyselnému opusteniu jazdného pruhu. K tomu všetkému si treba pripočítať aj nový podvozok na stabilnú jazdu.  Koncern ponúka na Tucson päťročnú záruku, bez akéhokoľvek obmedzenia počtu najazdených kilometrov.

Hyundai (šr)

Pridať komentár

Vaša emailová adresa nebude zverejnená.

Odoslaním vyjadrujete súhlas s podmienkami Ochrany osobných údajov