Automagazin.sk
Oficiálne stránky najčítanejšieho motoristického magazínu na Slovensku


Nové Iveco Daily 4×4: pripravené do terénu

Po tom, čo nové Daily získalo prestížne ocenenie „Van of the Year 2015″, predstavilo Iveco nové  Daily 4×4.

Vyrába sa v dvoch verziách, a to s jednou kabínou s dvomi rôznymi rázvormi (3050 mm alebo 3400 mm) a verzie s kabínou pre až 7-člennú posádku s rázvorom 3400 mm. Vozidlo je k dispozícii s celkovou hmotnosťou 3,5t a 5,5t a existuje aj verzia s neosadeným podvozkom pre zástavbu obytných karosérií, mikrobusov či iných na mieru pripravených konštrukcií.

Šesťstupňová rýchlobežná prevodovka je spojená s centrálnou rozdeľovacou prevodovkou so štyrmi pomalými prevodmi, takže je k dispozícii celkom 24 prevodových pomerov. Vďaka trom uzávierkam diferenciálu zvláda Nové Daily 4×4 ľubovoľný svah i najťažší terén, a to bez akýchkoľvek kompromisov, čo sa jazdného komfortu týka. Vzhľadom na to, že jazda v teréne predstavuje zdolávanie náročných ciest, ide o dôležitú vlastnosť.

NuovoDaily4x4_

Keď sa pozrieme do kabíny, tak zistíme že ide o pohodlné cestové vozidlo. Ergonómia nového sedadla umožňuje vodičovi užívať si potešenie z jazdy vďaka širokému čelnému sklu, dobre umiestneným ovládacím prvkom a prístrojom v kabíne, ktoré sú dobre viditeľné a jednoducho dosiahnuteľné, a poteší aj  účinnejšia klimatizácia, ktorá je k dispozícii v manuálnom i automatickom vyhotovení.

Robustnosť a odolnosť nového Daily 4×4 nemajú v tejto triede konkurenciu, predovšetkým aj pre vlastnosti špeciálneho terénneho podvozku. Rebrinový rám podvozku s profilom v tvare písmena C je

pre modelový rad Daily typický, možno ho využívať k rôznym úpravám a zabezpečuje špičkovú výkonnosť a odolnosť pri plnení najrôznejších úloh.

Iveco (šr)

Pridať komentár

Vaša emailová adresa nebude zverejnená.

Odoslaním vyjadrujete súhlas s podmienkami Ochrany osobných údajov