Automagazin.sk
Oficiálne stránky najčítanejšieho motoristického magazínu na Slovensku


Dunlop a FMX4Ever

Tím FMX4Ever bude v roku 2015 jazdiť na pneumatikách Dunlop Geomax MX52 a Geomax MX71.

Dunlop, popredný svetový výrobca motocyklových pneumatík, bude podporovať freestyle motokrosový tím FMX4Ever sponzorovaný firmou Red Bull. V rámci tejto spolupráce bude Dunlop dodávať tímu špičkové terénne pneumatiky. Obe strany vidia v tejto dohode prvý krok strategického spojenia, na ktorom plánujú do budúcnosti ďalej stavať.

Dunlop je nadšený, že môže podporovať odvážnych jazdcov tímu FMX4Ever, ktorí patria medzi špičku medzinárodného freestyle motokrosu (FMX). FMX tím pochádza z kopcov južnej Kalifornie a jeho počiatky siahajú do 90. rokov, keď sa preslávili legendárni jazdci ako Mike Metzger a Jeremy McGrath a v posledných rokoch si našiel svoje pevné miesto na medzinárodnej scéne. FMX4Ever je v súčasnosti najväčším freestyle motokrosovým tímom na svete a ročne sa zúčastňuje na viac ako šesťdesiatich akciách. Tím disponuje najrozsiahlejším logistickým systémom vo svete FMX a jeho kvality potvrdzujú výrazné úspechy, medzi ktoré patria štyri tituly na svetovom šampionáte FIM IFMXF, tri svetové rekordy, 11 medailí na X-Games či majstrovský titul z Red-Bull X-Fighters.
Pre pneumatiky MX52 a MX71 sa rozhodlo mnoho špičkových pretekárov FMX. Tieto pneumatiky spĺňajú požiadavky freestyle motokrosárov a poskytujú im presne takú výkonnosť, akú potrebujú.
Pneumatika Geomax MX71 na tvrdý povrch a pneumatika MX52 na stredne tvrdý povrch prinášajú tímu FMX4Ever špičkovú technológiu. Dezén prednej i zadnej pneumatiky je smerový a obe pneumatiky podávajú pri brzdení aj pri akcelerácii skvelý výkon, čo je na rampe a pri absorpcii nárazov najdôležitejšie. Dvojica pneumatík MX52 a MX71 umožní tímu FMX4Ever predvádzať vynikajúce výkony na rôznych typoch povrchov – od udupanej hliny cez asfalt zasypaný pieskom až po oceľové rampy. Tím FMX4Ever bude používať pneumatiky Geomax MX52 a MX71 80/100-21 na prednom a MX52 a MX71 s rozmerom 110/90-19 na zadnom kolese.
V rámci tejto spolupráce ponúkne značka Dunlop 125 rokov konštruktérskych znalostí a skúseností zo šampionátov, ako sú majstrovstvá sveta GP 500ccm, 250ccm a 125ccm a majstrovstvá sveta superbikov.
Dunlop (šr)

Pridať komentár

Vaša emailová adresa nebude zverejnená.

Odoslaním vyjadrujete súhlas s podmienkami Ochrany osobných údajov