Automagazin.sk
Oficiálne stránky najčítanejšieho motoristického magazínu na Slovensku


Veľkonočných nehôd na cestách ubudlo.

Opatrenia polície v súvislosti s veľkonočnými sviatkami zrejme priniesli pozitívne výsledky. Počet nehôd klesol o tretinu. Znížil sa aj počet následkov na živote a zdraví.

Polícia štandardne informuje verejnosť o pripravovaných akciách, urobila tak aj pred veľkonočnými sviatkami. Rozsiahle opatrenia, ktoré polícia prijala, boli zamerané najmä na kontrolu dodržiavania rýchlosti jazdy a zákazu požívania alkoholických nápojov vodičmi. Do dopravno-bezpečnostných opatrení na pozitívne ovplyvňovanie nehodovosti na cestách boli zapojení nielen príslušníci dopravnej polície, ale aj poriadkovej, železničnej, hraničnej a cudzineckej polície.

Počas štyroch dní (3.4.2015 až 6.4.2015) polícia zaznamenala na slovenských cestách 96 dopravných nehôd, čo je v porovnaní s minuloročnými veľkonočnými sviatkami o 36 nehôd menej a o 32 menej ako rok pred tým. Ťažko sa zranilo desať osôb a ľahko 41. Vyhasol život mladého motocyklistu v okrese Levice, ktorý precenil svoje schopnosti a po prejdení do protismeru narazil do odstaveného vozidla. Za ostatný týždeň je to jediná smrteľná nehoda, od začiatku roka ich bolo 58 (o deväť menej ako minulý rok).

Počas minuloročných Veľkonočných sviatkov (18. až 21.4.2014) sa stalo 132 dopravných nehôd, pri ktorých zomreli tri osoby, osem sa zranilo ťažko a 70 ľahko. Rok pred tým (29.3. až 1.4.2013) došlo k 128 nehodám s dvomi usmrtenými osobami, 12 ťažko a 61 ľahko zranenými osobami.

 Od začiatku tohto roka do nedele(5.4.2015)na následky dopravných nehôd doposiaľ doplatilo životom 38 vodičov a spolujazdcov, 17 chodcov, jeden cyklista a dvaja motocyklisti. Celkovo došlo na slovenských cestách k 3020 dopravným nehodám, o 53 menej ako v rovnakom období minulý rok.

„Úlohou polície je pomáhať a chrániť, no každý jeden účastník cestnej premávky prispieva svojim zodpovedným konaním. Preto treba pochváliť aj všetkých účastníkov cestnej premávky, predovšetkým ich zodpovedné správanie prispieva k znižovaniu nehodovosti“ pripomenula hovorkyňa Prezídia PZ SR, mjr. Ing. Denisa Baloghová.

PZ SR (šr), foto SITA

Pridať komentár

Vaša emailová adresa nebude zverejnená.

Odoslaním vyjadrujete súhlas s podmienkami Ochrany osobných údajov