Automagazin.sk
Oficiálne stránky najčítanejšieho motoristického magazínu na Slovensku


Naša – vaša motoristická jar

       Priznám sa, že vždy ma vytočí do biela, keď čítam úvodníky v slovenských novinách a časopisoch, ktoré sa začínajú otrepanými a miliónkrát použitými frázami o začiatku pracovného týždňa, o radosti z nadchádzajúceho víkendu, o opätovne prichádzajúcom lete atď.

No motoristická jar je celkom iná káva. So železnou pravidelnosťou sa totiž náš rok začína v januári na americkom kontinente, na autosalóne v Detroite. Len pripomeniem, že prvá autošou v tomto meste sa uskutočnila ešte v devätnástom storočí, v roku 1899. A že to nie je hocijaká paráda, štatistiky z aktuálneho ročníka sú zo sveta fantázie – okolo päťtisíc novinárov z celého sveta a viac ako 800 000 návštevníkov…

Náš rok, teda rok automobilových noviniek, sa však ani na minútu nezastaví. V prvej polovici marca nás čaká najväčšia európska prehliadka, 85. ročník International Motor Show v Ženeve. Očakávame viac ako 130 nových modelov a konceptov a približne 900 vystavených áut. Počet návštevníkov organizátori odhadujú na 700 000. Už po štvrtý raz vo viac ako päťdesiatročnej histórii vyhlásia na autosalóne v Ženeve aj Svetové auto roka. Toto prestížne ocenenie udeľuje 58-členná jury motoristických novinárov z 22 krajín.

Sme radi, že do tejto jari plnej noviniek a ocenení perfektne zapadá aj naša – vaša malá automobilová slávnosť. Už po 17-krát sme totiž odovzdali nielen diplomy najlepšiemu autoopravárovi a najlepšiemu autoservisu za rok 2014, ale aj značkám a modelom v tradičnej ankete našich čitateľov Auto magazín Awards za rok 2015.

Teší nás, že rok čo rok máme z automobilových noviniek na našom trhu do ankety čo vyberať. Svedčí to o vysokom potenciáli automobilového priemyslu od Ameriky po Japonsko. Vlani rástol aj predaj áut. Konečne po šiestich rokoch aj v Európe, kde v roku 2014 zaregistrovali 12 a pol milióna predaných nových vozidiel, čo bolo o 5,7 % viac ako rok predtým. Trh mierne rástol v minulom roku aj na Slovensku. Len dúfam, že rovnakú radosť budú mať aj naši čitatelia nielen pri obdivovaní automobilových noviniek doma či vo svete, ale aj pri kúpe svojho nového rodinného miláčika. Potom by bola naša – vaša motoristická jar na Slovensku ešte veselšia.

 

Ivan Mičko, vydavateľ

Pridať komentár

Vaša emailová adresa nebude zverejnená.

Odoslaním vyjadrujete súhlas s podmienkami Ochrany osobných údajov