Automagazin.sk
Oficiálne stránky najčítanejšieho motoristického magazínu na Slovensku


Vyše 1 000 000 € za voliteľné evidenčné čísla

Od januára tohto roku je u nás možné zvoliť si za poplatok aj kombináciu číslic na tabuľkách s evidenčnými číslami vozidiel.

Na záujme Slovákov mať originálnu “ešpézetku” štát zarobil tento rok vyše milióna eur. Od januára do októbra totiž vydali policajti 3 726 tabuliek s navolenými číslicami, čo do štátnej kasy prinieslo viac ako 1,1 milióna eur. Údaje poskytlo ministerstvo vnútra, ktoré od januára spoplatnilo možnosť zvoliť si vlastnú kombináciu číslic na tabuľkách s evidenčnými číslami. Predtým sa dal na značkách kúpiť len výber písmen.

Podľa ministra vnútra R. Kaliňáka má spopolatnenie protikorupčný efekt : “Riešili sme otázku možnej korupcie na dopravných inšpektorátoch pre takzvané špeciálne čísla,” povedal novinárom.

Len na voliteľných čísliciach zaplatili držitelia áut spomínaných 1,1 milióna eur, spolu s objednávanými menami či názvami na značkách suma stúpa na úroveň 2,5 milióna eur.

Vydanie dvoch tabuliek s evidenčným číslom, pri ktorom o zloženie číslic požiadal vlastník vozidla, stojí 331 eur. Rovnaký poplatok musí zaplatiť občan, ktorý chce mať značku zloženú s písmen podľa vlastného výberu.

MV SR (šr)

Pridať komentár

Vaša emailová adresa nebude zverejnená.

Odoslaním vyjadrujete súhlas s podmienkami Ochrany osobných údajov