Automagazin.sk
Oficiálne stránky najčítanejšieho motoristického magazínu na Slovensku


Mercedes-AMG a MV Agusta oznámili spoluprácu

Mercedes-AMG získa 25 percentný podiel na MV Agusta.

Producent luxusných športiakov a prémiových vozidiel značky Mercedes-AMG koncernu Daimler AG a taliansky výrobca  motocyklov MV Agusta majú kooperačnú zmluvu na dlhodobé partnerstvo. Spolupráca medzi oboma značkami s dlhou úspešnou pretekárskou tradíciou sa týka predovšetkým marketingu a predaja.

Automobily Mercedes-AMG sú známe svojimi výkonmi, perfektnosťou a precíznosťou pri výrobe. Každý model, obzvlášť novov vyvinutý SLS a Mercedes-AMG-GT, sú čoraz viac žiadané. Počas vlaňajška predal Mercedes-AMG 32 000 automobilov a do polovice tohto roku si autá s menom AMG kúpilo 23 000 záujemcov.

MV Agusta Motor s.p.a. so sídlom vo Varese (Taliansko) založil v roku 1945 Domenico Agusta. Motocykle MV Agusta majú svetový chýr vďaka úžasnému talianskemu dizajnu, pokrokovej technológii a športovým úspechom. Spoločnosč zamestnáva v súčasnosti 260 pracovníkov a jej hlavný stan sa nachádza na brehu Lago di Varese na severe Talianska.

Portfólio MV sa skladá z troj a štvorvalcových modelov v segmentoch s objemom motora od 675 po 1100 cm3. Je aj majiteľom renomovanej talianskej motocyklovej značky Cagiva.

AMG (šr)

Pridať komentár

Vaša emailová adresa nebude zverejnená.

Odoslaním vyjadrujete súhlas s podmienkami Ochrany osobných údajov