Automagazin.sk
Oficiálne stránky najčítanejšieho motoristického magazínu na Slovensku


BMW postaví závod v Mexiku

BMW Group postaví nový závod v Mexiku, v tesnej blízkosti mesta San Luis Potosí.

„Mexiko je ideálnym miestom pre BMW Group a bude ďalším dôležitým závodom v našej výrobnej sieti. V priebehu niekoľkých nasledujúcich rokov na novom výrobnom mieste investujeme miliardu amerických dolárov. Začiatok výroby sa plánuje na rok 2019 a počas tohto roka pracovná sila dosiahne približne 1 500 ľudí,“ uviedol Harald Krüger, člen predstavenstva BMW AG, ktorý je zodpovedný za výrobu.

V strednodobom horizonte bude v mieste závodu a v blízkom okolí vytvorených niekoľko tisíc pracovných miest. „Toto rozhodnutie zdôrazňuje náš záväzok voči regiónu NAFTA . Za ostatných 20 rokov sme naše vozidlá vyrábali v našom americkom závode v Spartanburgu. S plánovanou ročnou kapacitou 150 000 jednotiek v novom závode v Mexiku, bude mať BMW Group oveľa lepšiu pozíciu, aby využila rastový potenciál v celom regióne,“ povedal Krüger. „Americký trh je tým najdôležitejším rastúcim trhom BMW Group. Ďalej pokračujeme v našej stratégii – produkcia sa riadi trhom,“ dodal.

Na oznámení tejto skutočnosti v oficiálnej rezidencii prezidenta „Los Pinos“ v meste Mexiko  sa zúčastnil mexický prezident, Enrique Peña Nieto, mexický minister hospodárstva, Ildefonso Guajardo Villarreal a guvernér mesta San Luis Potosí, Dr. Fernando Toranzo Fernández.

Mexiko je v rámci regiónu NAFTA  konkurencieschopným výrobným miestom. Rozhodujúcim faktorom pri výbere lokality bol napríklad veľký počet medzinárodných dohôd o voľnom obchode v oblasti NAFTA  s Európskou úniou a členskými štátmi MERCOSUR. Ďalšími kľúčovými výhodami bola vysokokvalifikovaná miestna pracovná sila, solídna sieť etablovaných dodávateľov a dobre rozvinutá infraštruktúra. BMW Group už niekoľko rokov udržiava dobré vzťahy s mexickými dodávateľmi. Za posledný rok kúpila miestne výrobky v hodnote 1,6 mld. amerických dolárov.

BMW Group v Mexiku od roku 1994 prevádzkuje miestnu obchodnú spoločnosť a v krajine v roku 2013 predala celkom 13 992 vozidiel. To znamená nárast takmer o 18,3 % oproti predchádzajúcemu roku. Predaj motocyklov za to isté obdobie dosiahol 2 064 kusov (+16,6%).

BMW Mexiko

text k foto:

Harald Krüger, člen predstavenstva BMW AG, zodpovedný za výrobu spolu s prezidentom Mexika Enrique Peña Nietom, mexickým ministrom hospodárstva Ildefonso Guajardo Villarrealom a guvernérom mesta San Luis Potosí, Dr. Fernando Toranzo Fernándezom.

Zdroj: BMW (šr)

Pridať komentár

Vaša emailová adresa nebude zverejnená.

Odoslaním vyjadrujete súhlas s podmienkami Ochrany osobných údajov