Automagazin.sk
Oficiálne stránky najčítanejšieho motoristického magazínu na Slovensku


Premiéra v Barcelone: Nissan e-NV200

Čo vznikne, keď spárite nesporne úspešný, čisto elektrický Nissan Leaf a tiež nesporne úspešný van Nissan NV200? Odpoveď: Nissan e-NV200. Samozrejme, veľmi zjednodušená…  Prvú možnosť vyskúšať si ho v praxi majú v práve týchto dňoch novinári v Barcelone. Medzi pozvanými nechýba ani naša redakcia.

Elektrický van je logickým riešením pohonu automobilov, pohybujúcich sa denne prevážne v meste, či dokonca v uzatvorených priestoroch. Tým, že je prakticky nehlučný a neprodukuje žiadne emisie, je na takéto využitie priam predurčený. Prečo teda nesiahnuť po osvedčenej elektrickej pohonnej jednotke, dokonca ocenenej európskym titulom Auto roka 2011, po osvedčenom vane a nevytvoriť van elektrický? Úspech by mal byť zaručený. V Nissane to urobili presne tak. Výsledkom je dvojmiestny van s nosnosťou 770 kg a priestorom na dve europalety; na opačnom konci radu stojí komfortné 5 miestne rodinné MPV s velikánskym batožinovým priestorom.

Jazda v ňom je veľmi príjemná a ovládanie hádam jednoduchšie ani nemôže byť. Samozrejme, osudovou otázkou je dojazd, možnosť dobíjania batérií, prevádzkové náklady, cena, dostupnosť… O tom všetkom sa dočítate v budúcom vydaní časopisu Auto magazín.  

Dalibor Klíma, foto: archív

 

 

 

 

 

 

 

 

Pridať komentár

Vaša emailová adresa nebude zverejnená.

Odoslaním vyjadrujete súhlas s podmienkami Ochrany osobných údajov