Automagazin.sk
Oficiálne stránky najčítanejšieho motoristického magazínu na Slovensku


Dunlop Noise Shield

Nová technológia využíva penu vo vnútri pneumatiky, čím významne redukuje hladinu hluku vo vnútri vozidla – až o 4 dB.

Princíp je jednoduchý: Technológia nazvaná “Noise Shield” (hlukový štít) eliminuje hluk vytváraný rezonanciou vo vnútri dutiny pneumatiky. Tento hluk vzniká vibráciou vzduchu v pneumatike spôsobenou odvaľovaním sa po povrchu, čoho dôsledkom je prenos hluku do vnútra automobilu. Technológia Noise Shield značky Dunlop využíva vo vnútri pneumatiky modernú penovú vrstvu, ktorá napomáha redukcii tejto vibrácie vzduchu.

Technológia efektívne tlmí rezonanciu vznikajúcu v pneumatike až o 11 dB, čo sa v interiéri prejaví znížením hladiny hluku o 4 dB. Pre vodiča to znamená väčší pôžitok z vnímania zvukovej kulisy motora, keďže nie je prekrytý hlukom pneumatík.

Spoločnosť Audi požiadala značku Dunlop, aby túto technológiu dodávala pre športové modely RS6 a RS7, rovnako ako pre nové Audi A8.

Pretože zloženie novej penovej vrstvy je veľmi jednoduché, nijako neovplyvňuje jazdné vlastnosti pneumatiky, ani jej rýchlostné parametre. Pena je neoddeliteľnou súčasťou pneumatiky počas jej celej životnosti bez toho, aby akokoľvek v normálnych podmienkach používania stratila svoju schopnosť redukovať hladinu hluku.

Nová technológia sa dostane do pneumatík Dunlop Sport Maxx GT a WinterSport 4D v rozmeroch 285/30 ZR21 a 275/30 R 21.

Zdroj: Dunlop (šr) Foto: Dunlop

Noise Shield Technology   Noise Shield Technology c

Pridať komentár

Vaša emailová adresa nebude zverejnená.

Odoslaním vyjadrujete súhlas s podmienkami Ochrany osobných údajov