Automagazin.sk
Oficiálne stránky najčítanejšieho motoristického magazínu na Slovensku


Rozruch okolo Alpine: Renault ovládol Société des automobiles Alpine Caterham

Alpine je športové ale aj priemyselné dobrodružstvo. Značka Alpine vznikla v roku 1955 a odvtedy dokázala nadšenie a vášeň. To bolo dôvodom, prečo Renault v roku 2012 oznámil svoj zámer na oživení značky Alpine.

Záväzok na vytvorenie „Berlinette“ 21. storočia je stále aktuálny a jej predaj a má začať v roku 2016. Niekoľko záujemcov už kontaktovalo spoločnosť Renault s cieľom objednať si tento športový model, pričom im stačila len informácia o pláne takéto vozidlo vyvinúť.

V roku 2013 si značka posilnila postavenie na okruhových pretekoch vďaka pozoruhodným výkonom  v sérii Le Mans, kde sa v súčasnej sezóne snaží ohájiť majstrovský titul.

Výroba a montáž pretekárskych vozidiel modelov naďalej prebieha v pôvodnom výrobnom závode v Dieppe. Tu sa tiež vyvíja nový model, ktorý je tím Alpine rozhodnutý pripraviť do roku 2016. Kľúčovými slovami pre nové športové vozidlo sú štýl, potešenie a športový duch.

Na základe spoločnej dohody medzi spoločnosťou Renault a Skupinou Caterham navýšil Renault svoj podiel v spoločnosti Société des Automobiles Alpine Caterham na 100%. Navýšenie kapitálového podielu nasledovalo po akvizícii kapitálovej účasti od Skupiny Caterham. Renault teraz bude pokračovať vo vývoji vlastného športového automobilu Alpine, ktorý by mal byť podľa originálneho plánu predstavený v roku 2016. Skupina Caterham tiež plánuje vyvinúť vlastný športový automobil.

Táto akvizícia priniesla koniec partnerstva medzi spoločnosťami Renault a Skupinou Caterham, na ktorom sa dohodli v novembri 2012. Cieľom tohto spoločného podniku mal byť vývoj a výroba športového automobilu, pričom obe spoločnosti mali 50% podiel. Obe spoločnosti si aj naďalej vedia predstaviť budúcu spoluprácu.

Société des Automobiles Alpine Caterham zmení svoje meno na Société des Automobiles Alpine. Túto zmenu zrealizujú na valnom zhromaždení akcionárov v priebehu júna.

Renault, DK

 

Pridať komentár

Vaša emailová adresa nebude zverejnená.

Odoslaním vyjadrujete súhlas s podmienkami Ochrany osobných údajov