Automagazin.sk
Oficiálne stránky najčítanejšieho motoristického magazínu na Slovensku


Tematický autosalón

       Ženeva patrí právom medzi najvýznamnejšie svetové autosalóny. Napriek relatívne malej výstavnej ploche je najočakávanejším výstavníckym podujatím, ktoré otvára sezónu autosalónov, teda má šancu ukázať najviac svetových premiér. Má kompaktne zorganizované výstavné priestory, čo pôsobí skutočne dynamicky a veľkolepo.

Automobilky sa pred sebou predvádzajú, púšťajú hlasnú hudbu, hýria farbami a okolo ich áut postávajú krásne ženy. Na „Ženeve“ sa mi páči jej tematickosť. Jeden rok na nej automobilky predviedli rekordný počet ekologických elektromobilov, alternatívnych riešení mobility a právom ju novinári nazvali zeleným autosalónom. O rok neskôr už bol modrý a automobilky hrali na nôtu efektívnosti aktuálnych technologických riešení. Rok na to nám ženevský autosalón vyrazil dych. Ikonické automobilky predstavili hneď niekoľko nástupcov svojich legendárnych modelov a motoristickí fanúšikovia jasali od radosti, že svitá na lepšie časy.

Tento rok sa tiež niesol v znamení jednej témy a bola oveľa menšia, akoby ste si mysleli. Hlavnými hrdinami celej šou boli mini automobily, ktoré ako vyslanci reprezentovali najmä kolínske trojičky Toyota Aygo, Citroën C1 a Peugeot 108. Pri dámach so štíhlymi dlhými nohami možno vyzerali mini automobily komicky, ale nemôžem im uprieť čaro a fakt, že prišli práve včas. Svoj lesk a slávu tak na autosalóne hrdo ustáli. Teraz je móda malých mestských áut a tie pred nimi už pomaly dožívali. Viac o autosalóne sa dočítate na stranách 10 – 13.

 

Samuel Vanko, šéfredaktor

Pridať komentár

Vaša emailová adresa nebude zverejnená.

Odoslaním vyjadrujete súhlas s podmienkami Ochrany osobných údajov