Automagazin.sk
Oficiálne stránky najčítanejšieho motoristického magazínu na Slovensku


Nové Audi S1

Audi predstavilo nový, športovo orientovaný model S1. Netreba si ho však mýliť s legendou z 80. rokov. Novinka je odvodená od bežného modelu A1. Okrem modelu S1 bude k dispozícii aj S1 Sportback.
Vozidlo zaujme na prvý pohľad mierne zmeneným predným nárazníkom. Možnosťou individualizácie je aj strecha automobilu, ktorá môže byť nalakovaná do inej farby, ako zvyšok karosérie. V sériovom vyhotovení sú xenónové svetlomety s LED denným svietením. Diódy sú použité aj v zadných svetlometoch.
Interiér vozidla bude pozostávať z množstva prvkov, ktoré budú lemovať emblémy S-Line. Štandardne dodávané športové sedadlá bude možné nahradiť S športovými sedadlami s integrovanou ochranou hlavy. Zárukou kvalitného zvuku bude značka BOSE.
Model bude dlhý 3 975 mm, široký 1 740 mm a vysoký 1 417mm. S pohotovostnou hmotnosťou 1 315 kg (S1 Sportback 1 340 kg) bude vozidlo ľahko ovládateľné. Sériová verzia bude rolovať na diskoch s priemerom 17 palcov, v opcii budú 18 palcové disky z ľahkých zliatin.
Na pohon slúži 2,0 litrový zážihový štvorvalec s označením TFSI. Maximálny výkon je 170 kW (231 k) a krútiaci moment vrcholí hodnotou 370 Nm. Ten je k dispozícii od 1 600 do 3 000 ot./min.
Zrýchlenie z 0 na 100 km/h zvládne S1 za 5,8 sekundy. Sportback bude pomalší o jednu desatinu. Maximálna rýchlosť oboch modelov bude obmedzená na 250 km/h. Zaujímavé sú hodnoty priemernej spotreby. Podľa cyklu NEDC automobil spotrebuje 7,0 l/100km. Sportback bude znova horší o jednu desatinu litra.
O prenos momentu na vozovku sa postará pohon quattro s viskóznou spojkou umiestnenou na zadnej náprave. K dispozícii bude 6-stupňová manuálna prevodovka s posledným dlhším prevodom pre jazdu na diaľnici.

Mm, Audi

Pridať komentár

Vaša emailová adresa nebude zverejnená.

Odoslaním vyjadrujete súhlas s podmienkami Ochrany osobných údajov