Automagazin.sk
Oficiálne stránky najčítanejšieho motoristického magazínu na Slovensku


Volkswagen spustil v Bratislave novú lisovňu

Spoločnosť Volkswagen Slovakia sa rozhodla na Slovensku investovať 90 miliónov eur na vytvorenie najmodernejšej lisovne. Táto investícia so sebou do Bratislavy prináša 100 nových vysokokvalifikovaných pracovných miest.

V jednej z najmodernejších automobilových lisovní v Európe sa budú lisovať oceľové a hliníkové diely.

„Inovácie a najmodernejšie technológie – to je typické pre značku Volkswagen na celom svete. Nová lisovňa v Bratislave je jednou z najmodernejších svojho druhu a zároveň prejavom vysokej dôvery v tím a produkty Volkswagen Slovakia,“ uviedol Hubert Waltl, člen predstavenstva značky Volkswagen pre výrobu a logistiku.

Stavba novej lisovne trvala približne dva roky. Nový lis sa vyznačuje jedinečnú schopnosť spracovávať zároveň oceľové, aj hliníkové plechy. Vo konečnom dôsledku to znamená „viac auta z Bratislavy“, teda že ešte väčšia časť automobilu bude vyrábaná práve v závode Volkswagen Slovakia v Bratislave.

„Nová  lisovňa  bude vyrábať produkty špičkovej kvality, ktoré budú smerovať na najnáročnejšie trhy. Volkswagen Slovakia tak kontinuálne potvrdzuje pozíciu jedného z najväčších exportérov na Slovensku,“ povedal minister hospodárstva SR Tomáš Malatinský.

Lis, ktorý je inštalovaný v bratislavskom závode Volkswagenu, je najväčší, aký má koncern dnes k dispozícii. Vyznačuje sa najväčšou silou 91 000 kN a tichou prevádzkou, takže si jeho obsluha nevyžaduje používanie chráničov sluchu.

Lisovňa sa rozprestiera na ploche 19 242 m2. Jej výstavba začala v roku 2011. K najzložitejším prácam patrila príprava a betónovanie základovej dosky pod lisovacie zariadenia. Produkčná kapacita lisovne je 13 000 zdvihov za deň. Vyrábať sa tu budú bočné diely, predná a zadná kapota, strecha, blatníky, či dvere karosérie pre vozidlá SUV. Produkcia odštartuje lisovaním dielov pre Audi Q7.

 

JH, TS

 

Pridať komentár

Vaša emailová adresa nebude zverejnená.

Odoslaním vyjadrujete súhlas s podmienkami Ochrany osobných údajov