Automagazin.sk
Oficiálne stránky najčítanejšieho motoristického magazínu na Slovensku


Svetová premiéra modelu Škoda Rapid SPORT

Každoročne sa na začiatku mája schádza až 200 000 fanúšikov tuningových vozidiel VW na kultovom stretnutí v rakúskom Reifnitze. ŠKODA im tento ako hlavné lákadlo na 32. ročníku legendárneho stretnutia GTI Volkswagenu od 8. do 12. mája 2013 predvedie štúdiu modelu ŠKODA Rapid SPORT – vydarenú štúdiu svojej kompaktnej limuzíny ŠKODA Rapid.

„Stretnutie GTI je Mekkou pre všetkých fanúšikov tuningu a motoristického športu“, povedal predseda predstavenstva ŠKODA, Prof. Dr. h. c. Winfried Vahland.„S automobilom ŠKODA Rapid SPORT ukážeme prvý raz vyslovene športový a emocionálny variant našej novej kompaktnej limuzíny Rapid. Opäť tak zdôrazňujeme kompetenciu našich zamestnancov v oblasti športových vozidiel a motoristického športu“, dodal Werner Eichhorn, člen predstavenstva zodpovedný za oblasť Predaja a marketingu firmy ŠKODA.

Nové možnoti

So športovou verziou kompaktnej limuzíny ŠKODA Rapid ukazuje český výrobca automobilov opäť rozmanitosť svojej modelovej palety. ŠKODA Rapid SPORT predvádza potenciál dizajnu ŠKODA a možnosti, ktoré sa skrývajú v Rapide. Vznikol automobil plný dynamiky so športovým vzhľadom. Je nalakovaný v metalických farbách červená Corrida a šedá Steel. Tento športový automobil sebavedome stojí na veľkých 19 palcových kolesách z ľahkej zliatiny. Predok okúzli spojlerom a mohutným otvorom pre prívod vzduchu. Veľkoryso dimenzované blatníky a masívne prahy podtrhujú vonkajší vzhľad vozidla.

Ďalšie športové prvky pridáva zadok automobilu s výrazným nárazníkom a dvomi integrovanými koncovkami výfuku. Zadné skupinové svetlá s typickým dizajnom v tvare písmena C sú farebne odlíšené. Spodné zakončenie je vytvorené z karbónu. V interiéri pokračuje športový vzhľad napríklad v podobe športového volantu, sedačiek Recaro a osvetlených prahových líšt.

Výnimičná

Od jesene 2012 je ŠKODA Rapid na európskych trhoch ako siedmy modelový rad firmy ŠKODA. Kompaktná limuzína dopĺňa modelovú paletu vozidiel ŠKODA medzi modelom Fabia a novou Octaviou. Pri kompaktných rozmeroch (dĺžka 4,48 metrov a šírka 1,70 metra) presviedča automobil svojím výnimočným vnútorným priestorom pre päť cestujúcich a ich batožinu. Súčasťou sú aj Simply Clever prvky, výnimočný pomer cena–úžitková hodnota a rozsiahla bezpečnostná výbava. Atraktívny je tiež nadčasový dizajn. Od svojho uvedenia na trh už Rapid získal početné ocenenia. Za svoj bezpečnostný koncept navyše získal najlepšie hodnotenie – päť hviezd – v nárazových testoch Euro-NCAP.

TS  šr

Pridať komentár

Vaša emailová adresa nebude zverejnená.

Odoslaním vyjadrujete súhlas s podmienkami Ochrany osobných údajov